Ny turistattraktion til stort millionbeløb er nu lukningstruet

Den nye turistattraktion Naturkraft ved Ringkøbing har kostet cirka 300 millioner kroner. Nu risikerer den at lukke

Naturkraft åbnede i 2020 og er et oplevelsescenter, som blandt andet gør gæster klogere på naturen. Arkivfoto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Naturkraft åbnede i 2020 og er et oplevelsescenter, som blandt andet gør gæster klogere på naturen. Arkivfoto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Ambitionerne var store.

Den nyopførte oplevelsespark Naturkraft i Ringkøbing-Skjern skulle tiltrække turister fra nær og fjern, og det var den oprindelige forventning, at 280.000 gæster årligt skulle besøge parken.

Sådan blev det imidlertid ikke.

For selv om Naturkraft først åbnede dørene i 2020, spekuleres der allerede i, hvorvidt parken bør lukke.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det viser sig nemlig, at turistattraktionen, der har til hensigt at oplyse gæsterne om bæredygtighed, klima og natur, kun har haft 40.000 besøgende i 2021.

Kostede millioner af skattekroner
Projektet har samlet set har kostet omkring 300 millioner kroner at anlægge - penge, som i høj grad er finansieret af offentlige midler.

Selv har Ringkøbing-Skjern Kommune skudt omkring 145 millioner kroner i projektet, mens Region Midtjylland har spædet til med 25 millioner skattekroner.

Dertil kom Naturkraft på finansloven med et årligt driftstilskud på fire millioner kroner. Den resterende del af finansieringen kommer blandt andet fra fondsmidler.

Risikerer at lukke
Ifølge Jyllands-Posten diskuteres det lige nu på rådhuset i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorvidt Naturkraft bør lukke og slukke.

Det skyldes blandt andet, at parken i foråret 2021 anmodede kommunen om flere penge - selv om kommunen allerede havde bidraget med et pænt millionbeløb.

Dengang lød beskeden fra parkens bestyrelsesformand, at det var absolut nødvendigt, at parken kunne låne 15 millioner kroner, hvis ikke den skulle lukke.

På trods af at bølgerne gik højt på rådhuset, og et byrådsmedlem blandt andet beskrev parken som decideret 'lukningstruet', var der i sidste ende opbakning til, at kommunen skulle bistå med et lån.

Pandemiens skyld
Jyllands-Posten har talt med direktøren i Naturkraft, Peter Sand, om parkens penible situation.

Han mener, at coronapandemien har gjort, at parken har haft en udfordrende start. Blandt andet fordi parken har været under tvungen nedlukning tre gange på mindre end to år.

-Jeg vil vove at påstå, at en stor del af forklaringen er corona, siger Peter Sand til Jyllands-Posten.

- Du kan ikke sammenligne os med andre, for vi er begyndt på en bar mark og har forsøgt at opbygge en funktionel organisation og institution samt skabe kendskab under corona. Det har logisk ikke været en let øvelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.