Ny undersøgelse: Dette er det mest bakteriefyldte sted på flyet

Et specifikt sted, som rejsende benytter størstedelen af flyveturen, er mere bakteriefyldt end dørhåndtaget ud fra toilettet

Du risikerer af få afføringsbakterier i håret, hvis du læner hovedet tilbage på flyet. Foto: Colourbox
Du risikerer af få afføringsbakterier i håret, hvis du læner hovedet tilbage på flyet. Foto: Colourbox

Næste gang du sætter dig til rette på flyet, kan det godt være, du skal lade være med at læne hovedet tilbage, for en ny undersøgelse viser, at det rent faktisk er hovedstøtten på flysædet, som er det mest bakteriefyldte sted på flyet.

Det skriver The Sun.

Det er virksomheden 'Marketplace', som har udført undersøgelsen ved at analysere overfladerne på 18 flyvninger mellem Ottawa og Montreal i Canada på forskellige tidspunkter af døgnet i løbet af sommeren.

I løbet af alle flyvninger tog de prøver fra fem forskellige steder på flyet - henholdsvis selen, bordet, hovedstøtten, sædelommen og det indvendige dørhåndtag på toilettet.

Alle prøverne blev efterfølgende sendt til et laboratorie på University of Guelph, hvor mikrobiolog Keith Warriner undersøgte dem for forskellige bakterier såsom svamp, skimmel og e-coli-bakterier.

- Jeg var virkelig overrasket over, hvor mange bakterier vi kunne finde. Nogle af dem var mere skræmmende end andre, siger biologen til Marketplace og fortæller, at lige knap halvdelen af alle overflader havde spor af bakterier fra svamp og skimmel.

Se også: Så klamt er hotelværelset: Toilettet spreder bakterier fra afføring

Afføringsbakterier i håret
Både hovedstøtten samt sædelommen havde desuden spor af e-coli-bakterier, som kan forårsage tarminfektioner, diarré og opkastning.

- Vi bliver nødt til at finde ud af, hvordan bakterier fra afføring kan finde vej ned i sædelommen, siger Keith Warriner undrende.

Undersøgelsen fandt desuden i et enkelt tilfælde spor fra streptokokker, som kan forårsage sygdomme som halsbetændelse, lungebetændelse og børnesår, på hovedgærdet af et flysæde.

Derudover testede Marketplace de tæpper, som flyselskaberne Air Canada og WestJet uddeler til passagererne på flyveturen, og her blev Keith Warriner yderst overrasket over det høje niveau af bakterier.

- De (tæpperne, red.) skulle ikke have været benyttet, lyder det kort og kontant fra biologen.

WestJet udtaler til Marketplace, at de er overrasket over fundet af farlige bakterier på tæpperne.

- Vi kigger nu nærmere på sagen, da alle vores tæpper er nye og bliver leveret i forseglede poser fra vores leverandør.

Se også: Her er de klammeste steder på hotelværelset

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere