Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Nyd efteråret i Flensborg og omegn

Mange danskere er usikre på, hvad de skal gøre med efterårsferien i ly af corona-situationen, men hvad man helt sikkert kan gøre, er at tage et roadtrip over grænsen. Få tips til en dagsudflugt til Flensborg-regionen med stop i Handewitt.

Rote Straße rummer pittoreske baggårde og små butikker med smykker og tøj.
Rote Straße rummer pittoreske baggårde og små butikker med smykker og tøj.
Annonce:
Følg Ferie

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For selv om mange danskere måske havde planlagt en flyvetur til varmere himmelstrøg i efterårsferien, så kan man – på trods af corona – stadig få skønne rejseoplevelser i ferien.

For lige for enden af Danmark ligger Flensborg – porten til Slesvig-Holsten, der byder på unikke oplevelser for alle aldre. Oplevelser som man både kan tage som ”Ein Smuttur” - den tyske turistbranches mundrette og humoristiske slogan. Eller over flere dage, hvis tiden er til det. Og uanset hvor længe man er væk, kan man tanke op i Handewitt, der byder på et væld af prisvenlige indkøbsmuligheder.

Shopping og leg for alle aldre

En af dem er Scandinavian Park, hvis hjerte er den 200.000 kvadratmeter store grænsehandel, som har alt inden for sodavand, øl, vin, slik og chokolade til en god efterårsferie. Derudover rummer parken Mr. Scandis Funpark, hvor legebørn i alle aldre kan lege, drøne rundt og have det sjovt på hele 5000 kvadratmeter. Og derudover er der spisesteder, autoværksted, bilvask og et hotel.

Herfra er der ikke langt til Flensborg, som lokker med hyggelige historiske byrum og et væld af muligheder for shopping og sightseeing.

I Flensborg kan man på rommuseet dykke ned i rommens historie. Det
I Flensborg kan man på rommuseet dykke ned i rommens historie. Det "caribiske guld", som rommen også kaldes, gjorde nemlig engang Flensborg både rig og berømt.

Find vej til de billige priser i grænsebutikkenFor at finde vejen til de billige priser i grænsebutikken, behøver du ikke noget navigationsudstyr eller nogen turistguide.Du tager 1. frakørsel „Flensburg Harrislee/Handewitt“ på motorvejen A7/E45 fra Danmark til Tyskland - lige efter grænsen.Allerede fra motorvejen kan du se Scandinavian Park på højre side - kun få meter derfra.Fortsæt ad vejen B199 mod Niebüll, når du har taget frakørslen på motorvejen.

”Flensborg har mange hyggelige kroge, der gemmer på små og store herligheder, så det kan godt betale sig at lave små afstikkere ind i de forskellige gårde og passager. Her finder man altid små uberørte steder med spændende overraskelser,” fortæller Kim Meyer.

Han bor i Aabenraa, men tager ofte til Flensborg med stop i Handewitt, fordi byen har rig mulighed for forskellige oplevelser, og fordi han godt kan lide at komme i Scandinavian Park.

”Der er god plads til at handle uden at komme hinanden for nær. Og så er vi specielt vilde med deres JP Chenet-bag in box, som er halv pris ift. Danmark,” fortæller han.

Strand og bytur

I Flensborg går Kim Meyer ofte tur ved vandet på stranden Solitude, der råder over en lang og bred strand med hvidt sand, flade klitter og gamle træer. Her er desuden et minigolfanlæg, en italiensk restaurant, en kiosk og god plads til picnic og anden afslapning. 

”Efter en god gåtur holder vi meget af at tage ind til Flensborg og nyde den gamle bydel med historiske bygninger ved strøget og romantiske købmandsgårde. Byen er for nylig blevet renoveret og er meget indbydende,” fortæller han.

Et andet oplagt sted at besøge er den historiske havn med museumshavn, skibsværft og søfartsmuseum. Og for børnefamilierne er Science-Center Phänomenta en stor oplevelse. Her kan man tage på opdagelsesrejse i natur og teknik gennem 170 såkaldte eksperimentstationer, som kan prøves og udforskes.

 

Rige shoppingmuligheder

Derudover rummer byen rigtig gode shopping-muligheder. F.eks. Rote Straße med pittoreske baggårde og små butikker med smykker og tøj – samt romhuset Braash, der udover smagsprøver og salg af rom byder på en interessant udstilling om byens populære signaturdrink.

Gaderne Holm og Grosse Strasse udgør strøget, der både har større kæder og tøjbutikker, men også mindre selvstændige butikker mellem Südermarkt og Nordermarkt med mange cafeer og restauranter.

Flensborg Fjord er smuk både morgen, middag og aften.
Flensborg Fjord er smuk både morgen, middag og aften.
 

Oplev også Husum, Friedrichstadt og SlesvigSlesvig-Holsten er blandt danskernes fortrukne rejsemål i efterårsferien.Flensborg-området (især byen), men også Husum, Friedrichstadt og Slesvig trækker danskere til.I Husum er der mange små selvstændige butikker i gågaden Untere Neustadt. Ved havnen kan der shoppes om søndagen (kun fra 15.03. til 31.10. og fra 17.12. til 08.01.). Og vil man have en pause fra shopping, kan det anbefales at slentre lidt i slotsparken, gå på museum eller besøge julehuset.I Friedrichstadt, der også kaldes for ”Lille Amsterdam”, har gågaden Prinzenstrasse udviklet sig meget i de sidste måneder. Der er kommet mange nye, selvstændige butikker og hyggelige cafeer. Butikkerne tilbyder keramik, interiør, glaskunst, honning, te og lign. Til og med oktober kan man desuden sejle på kanalerne eller deltage i en byrundvisning.I Slesvig må man ikke snyde sig selv for en tur på havnen, hvor det tidligere fiskerkvarter Holm inviterer til slentreture. Derudover byder byen på forsvarsværket Dannevirke, som er på Unescos Verdensarvsliste, domkirken, som er byens mest markante vartegn samt Gottorp Slot, der ligger på en slesvigske museumsø, der bl.a. huser Museum for Kunst- og Kulturhistorie.

 

Og endelig byder Norderstrasse på afveksling med flot street-art og shoefiti, en slags graffiti med sko, hvor man hænger sko i elledninger eller lygtepæle. Desuden er der mange secondhand-butikker og gallerier og en afslappet cafe-atmosfære.

”Der er noget for enhver smag, så Flensborg er en by, man aldrig rigtig bliver færdig med, men sagtens kan besøge igen og igen,” siger Kim Meyer.

Scandinavian Park
Scandinavian Park

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: