Nye tal: Så meget kostede Obamas ferier de amerikanske skatteydere

- Det er bekymrende at se så store pengebeløb brugt på ture, som virker til at have minimal værdi for offentligheden, lyder det fra organisationen Judicial Watch, som har fået indsigt i Obamas ferie-omkostninger som præsident

Barack Obama brugte mere end 100 millioner dollar af skatteydernes penge i hans otte år lange virke som præsident. Foto: AP/Alex Brandon
Barack Obama brugte mere end 100 millioner dollar af skatteydernes penge i hans otte år lange virke som præsident. Foto: AP/Alex Brandon

Det er ikke ny information, at den tidligere præsident Barack Obama og hans familie ofte var afsted på ekstravagante ferier rundt omkring i verden, men det er først nu, at de amerikanske skatteydere får de helt konkrete tal på, hvad det har kostet dem at sende Obama'erne afsted på ferie-hygge.

Den private organisation Judicial Watch har nemlig sagsøgt 'The Department of Homeland Security' for at få indsigt i udgifterne, som ifølge organisationen løber op på rundt regnet 106 millioner dollar - cirka 660 millioner danske kroner.

Tidligere har det været fremme, at Obama havde spenderet cirka 85 millioner dollar af de amerikanske skatteyderes penge i løbet af de otte år i præsidentembedet, men nu viser det sig altså, at tallet er noget højere.

Faktisk er det så højt, at Obama i løbet af de to præsidentperioder har brugt 25 dollar i minuttet på ferier.

- Det er bekymrende at se så store pengebeløb brugt på ture, som virker til at have minimal værdi for offentligheden, udtaler Tom Fitton fra Judicial Watchdog i en pressemeddelelse, som fortsætter:

- Derudover er det frustrerende, at vi er nødsaget til at sende adskillige stævninger afsted og deltage i langvarende retssager for at få helt simple oplysninger omkring præsidentens rejseomkostninger.

Kardashian havde den helt store pengepung oppe på sin seneste ferie til Bahamas. Foto: AP/Lionel Cironneau Ferie Vanvittigt pengeforbrug: Så meget kostede Kim Kardashians seneste ferie

Dyre juleferier
Ferieomkostningerne inkluderer blandt andet diverse fly- og helikopteromkostninger - heriblandt brugen af Air Force One -, diverse skudsikre biler, lejebiler, lægepersonale, Secret Service-beskyttelse samt alle agenternes forbrug undervejs på ferien.

Nogle af de mest omtalte luksusferier, Obama-familien har været på, er deres årlige juleferie til Hawaii, som hver gang har kostet skatteyderne omkring fire millioner dollar – cirka 24 millioner danske kroner.

På Obamas sidste juleferie som præsident lød omkostningerne blot for Secret Service-teamet, der var med, på 1,8 millioner dollar.

Derudover har Obama'erne blandt andet brugt 2,6 millioner dollar på en familieferie til Martha's Vineyard i august 2016, og Michelle Obama brugte 244.000 dollar på en rejse til Marokko i juni 2016.

Ferie Fox News i modvind for at fokusere på Obamas 'overdådige' ferier

Hvad med Donald Trump?
Selvom det har været fremme i medierne, at Trump - som har været en af de største kritikere, når det drejede sig om Obamas ferieudgifter -, allerede har kostet skatteyderne mange millioner dollar i sikkerheds- og rejseudgifter, så viser de indhentede tal ifølge Judicial Watch, at den nuværende amerikanske præsident 'blot' har brugt omkring fire millioner dollar.

Der er især Trumps hyppige weekendture til hans luksus-palæ Mar-a-Lago i Florida, efter han blev indsat som præsident, som koster knaster, da de har kostet cirka 3,6 millioner kroner indtil videre.

Derudover kostede hans 'Thank You Tour' sidste vinter omtrent 475.000 dollar.

Judicial Watch udtaler i pressemeddelelsen, at de stadig søger mere information i både Obamas og Trumps rejseudgifter, da organisationen endnu ikke tror, at de er i besiddelse af alle relevante dokumenter.

Den tidligere præsident George W. Bush lavede sjov med en journalist under en baseballkamp i Texas i sidste uge. Foto: AP/LM Otero Ferie Præsident på spilopper: Bush photobomber journalist på live-tv