Annonce:
Annonce:

Nyt koncept skal stoppe krig om solsenge

Thomas Cook og Spies har taget næste skridt i kampen om at sætte en stopper for de regulære hotel-krige blandt hotelgæster, der vil have den bedste plads ved poolen

I denne video fra august kan man se, hvordan turister spæner ud for at sikre sig en solseng, når poolen åbner. Video: Solarpix
Annonce:
Følg Ferie

Sidste sommer kunne Ekstra Bladet dokumentere den voldelige ferie-tendens, hvor hotelgæster med spidse albuer og hurtige fødder kæmper mod hinanden for at få de bedste solsenge på flere hoteller, som også danske charterselskaber tilbyder.

En hotelgæst optog i august en absurd video af kapløbet på det firstjernede hotel Servatur Waikiki i Playa del Ingles på Gran Canaria, hvor gæsterne stillede sig i kø fra klokken 7.30, indtil poolen åbnede klokken 08.00, hvorefter jagten på den perfekte pool-plads gik i gang.

(Se den vanvittige video i playeren øverst oppe)

Nu har Thomas Cook og Spies fundet en løsning på hotel-krigene. Fra slutningen af februar indfører de nemlig muligheden for, at man kan købe og dermed reservere sin solseng hjemmefra.

Annonce:

Tiltaget hedder 'Choose Your Favorite Sunbed' og bliver i første omgang afprøvet på to hoteller for de skandinaviske kunder, fortæller Carlos Cebrian, der er produktchef hos Spies, som hører under Thomas Cook Northern Europe.

- Det drejer sig om to af vores egne hoteller, Sunprime Atlantic View på Gran Canaria og Sentido Buganvilla på Fuerteventura, siger Carlos Cebrian til Ekstra Bladet.

Absurd video: Hotelgæster kæmper om de bedste pladser ved poolen

Sådan fungerer det
Danskere, der skal holde ferie på et af de to hoteller, kan bestille deres yndlings solseng - hvad enten den skal ligge helt ned til poolkanten eller længere væk fra plaskeriet - cirka en uge før afrejse , og de vil desuden få information omkring, hvornår den valgte plads vil have sol eller skygge over sig.

- Det vil koste 25 euro - cirka 185 kroner for hele ferieperioden, ligemeget om du skal være på ferie i én eller to uger. Dem, der har booket en rejse på de her hoteller, vil modtage en mail cirka en uge før afrejse, hvor de så vil have mulighed for at gå ind og booke den solseng, de vil have, fortæller Carlos Cebrian.

Annonce:

Det er kun omkring 10 procent af det enkelte hotels solsenge, der vil være mulige at bestille på forhånd, så der stadig er rigeligt med pladser til de folk, der ikke gider at betale ekstra for at ligge ved poolen.

Indtil videre er tiltaget en test for at se, om det er noget, som de danske kunder vil have, men hvis alt går vel, vil muligheden blive indført på op til 20-30 hotellet i løbet af sommeren.

- Vi undersøger hele tiden, hvad det er, vores gæster vil have, og vi ved, at mange af vores kunder oplever det her med solsenge som et problem. Derfor er det her en måde, hvorpå vi kan teste og se, om vi kan udbedre nogle af de her gener, som vores kunder har, fordi de fx føler, at det er irriterende, de ikke kan sove længe, fordi pladserne ved poolen så altid er optaget, lyder det fra Carlos Cebrian.

Spanien straffer turister: Giver bøde at holde plads på stranden

Annonce:

Private solstole til overpris
Spies har ellers også tidligere forsøgt at finde en løsning på solsenge-krigen. I august udsendte rejseselskabet en pressemeddelelse om, at de nu ville tilbyde private liggestole med den 'lille' forudsætning, at man altså bestilte en lejlighed med direkte adgang til poolen.

Hvad Spies dengang ikke oplyste om var, at disse lejligheder er meget dyrere. Ekstra Bladet lavede nemlig et pristjek, der viste, at det kostede hele 5.200 kroner mere for en uges ferie i sydens sol for to voksne og to børn, hvis man bookede en lejlighed med direkte pool-adgang.

- Det er virkelig noget, alle drømmer om; at man bare lige kan hoppe direkte i poolen. At det så også har den tillægsgevinst, at man altid har sin egen solseng, er en anden side af sagen. Men det er jo ikke solsengen du betaler den ekstra pris for. Du betaler for egen pool og andre luksusting, lød det dengang fra Spies' kommunikationschef, Torben Andersen.

Om det er fordi, at Spies' kunder ikke rigtigt fandt det attraktivt at betale flere tusinde kroner ekstra for at få deres egen private solstol, at rejseselskabet nu vil begynde at tilbyde dem til en noget lavere pris, lader vi stå usagt.

Spies' løsning på solsenge-krigen: Køb vores dyreste lejligheder med egen pool

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: