Annonce:
Annonce:

Nyt lovforslag: Bedre benplads i flyveren

Et kongresmedlem fra USA kæmper for, at du kan sidde lidt mere behageligt i de evigt skrumpende flysæder, og han har netop forelagt sit lovsforslag for den amerikanske kongres

Flysæderne og benpladsen er skrumplet adskillige centimeter de seneste år, men nu har en politiker taget kampen op for en minimumstørrelse på flysæder. (Foto: SuperJet/Flickr)
Flysæderne og benpladsen er skrumplet adskillige centimeter de seneste år, men nu har en politiker taget kampen op for en minimumstørrelse på flysæder. (Foto: SuperJet/Flickr)
Annonce:
Følg Ferie

Flybilletterne bliver billigere og billigere, men det sker på bekostning af personale og passageres komfort.

Særligt er priskrigen gået ud over flysædernes størrelse og benpladsen.

I løbet af de seneste 45 år er bredden på et flysædes nemlig faldet fra ca. 45 cm til ca. 40 cm, mens afstanden mellem sæderækkerne er faldet med 10 centimeter fra ca. 89 cm til ca. 79 cm.

Vanvid i luften: Ustyrlig mand pissede på medpassager

Du har sikkert selv beklaget dig over den ringe plads om bord på flyet, men nu tager en amerikansk politiker din kamp op.

Rep. Steve Cohen har netop introduceret lovforslaget ’Seat Egress in Air Travel (SEAT) Act’, som vil tvinge den amerikanske luftfartsmyndighed FAA til at sætte minimumsstandarder for flysæders størrelse, hvis det altså bliver vedtaget.

Det skriver Yahoo Travel.

Annonce:

Steve Cohen blev særligt opmærksom på problemer sidste år, hvor journalisten Christopher Elliot skrev et indlæg i den amerikanske avis Washington Post, der satte spørgsmålstegn ved den evigt stigende pladsmangel på flyene.

Indlægget fik nemlig mange af amerikanerne op af stolen, da Christopher Elliot tilsyneladende er langt fra den eneste, som har oplevet af sidde nærmest klaustrofobisk tæt i de kommercielle fly.

Spiller på sikkerhed frem for komfort

Det er dog ikke let at få sådan en lov vedtaget. Derfor gør Steve Cohen klogt i at spille på de sikkerhedsrisicim som de små flysæder udgør, frem for kun at fokusere på kundernes komfort.

– FAA kræver, at flyene kan blive hurtigt evakueret i nødstilfælde, men der er ikke blevet lavet nogle test med de moderne, små flysæder, udtaler han.

Brødre skilt på rejsen: Boardede det forkerte fly

Han mener også, at de små sæder udgør en sundhedsrisiko for en række passagerer.

Annonce:

– Læger påpeger også farerne for passagerer med dårlig blodcirkulation, hvor der er behov for at kunne bevæge benene ordentligt, siger Steve Cohen til Yahoo Travel.

Lovforslaget skal behandles i kongressen på torsdag, men det vil formentlig kun få betydning for amerikanske passagerer og flyselskaber, der opererer i USA.

Piloter tilstår: Fantaserer om at ramme bygninger

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: