Nyt SAS-fly har fire sæder du ikke kan booke

SAS har indkøbt splinternye Airbus-fly, men der er fire sæder ombord, som du ikke kommer til at sidde i på flyrejsen. Læs hvorfor her

Flypersonalet på SAS' nye Airbus-fly har fået et hvilemodul til langdistance-rejserne (Foto:SAS)
Flypersonalet på SAS' nye Airbus-fly har fået et hvilemodul til langdistance-rejserne (Foto:SAS)

De nye Airbus A330-300 fly, som SAS har erhvervet sig, har 262 sæder om bord, som du kan købe en flybillet til. Men flyet indeholder 266 sæder – så der er fire pladser, som ikke er til salg.

Piloter blev blændet af lys fra stadion

De fire sæder er lokaliseret på Economy Class – på stolene G og H i rækkerne 53 til 57. Sæderne er gemt bag et separat aflukke med to indgange og kaldes et hvilemodul. Ordningen er lavet på flyene til kabinepersonalet, som kan gøre brug af sæderne under længere flyrejser. Det skriver rejseportalen check-in.dk

Et krav fra fagforeningen
Hvilemodulet med faste vægge har været efterspurgt af kabinepersonalet, som hidtil har måtte holde hvilepauser på sæder, som kun har været adskilt fra de øvrige passagerer af et gardin.

Hotel hjælper dig over dine kærestesorger

Det manglende hvilemodul på SAS´s langdistancefly har tidligere på året ført til konflikt mellem kabinepersonalets fagforening og SAS. Striden forhindrede det svenske kabinepersonale i at flyve langdistanceflyvninger ud af Stockholm.

Hvordan åbner man vinduet? Se flypassagerers dummeste spørgsmål

Som kompensation for det manglende hvilemodul fik flypersonalet justeret antallet af fridage og orlov. Og de nye Airbus fly har altså nu fået monteret de faste vægge, så personalet kan hvile sig og holde spisepauser, bag bedre afskærmning end tynde gardiner.

Og så må du jo købe dig til en siddeplads blandt flyets andre sæder.