Nyt selskab vil genoplive det europæiske nattog

De første nattog ruller ud i april 2022, og flere er formentlig på vej

Fremtiden kan byde på flere nattog i Europa. Foto: Jonathan Barreto/Unsplash
Fremtiden kan byde på flere nattog i Europa. Foto: Jonathan Barreto/Unsplash

Man kommer ikke sovende til succes - eller gør man?

Spørger man de hollandske togentusiaster Elmer van Buuren og Chris Engelsman, så udfordrer de gerne det danske mundheld.

De har startet togselskabet European Sleeper, og målet er klart. De vil genoplive den europæiske tradition med at køre nattog.

På lang sigt planlægger de i bedste 'Ticket to Ride'-stil at etablere ruter på kryds og tværs af det europæiske fastland.

I første omgang nøjes de dog med en rute fra Holland og Belgien. Den er klar i april 2022. Helt præcis hvor de sovende passagerer i nattens mulm og mørke skal transporteres hen, må du vente lidt endnu med at få at vide. Det offentliggøres først næste måned.

Spanien får billigt supertog mellem Barcelona og Madrid

Nattogscomeback
Politiken har talt med en af stifterne bag, Elmer van Buuren.

- Vi oplever, at det nattogscomeback, som Europa gennemgår lige nu, i høj grad er drevet af de rejsende og interesseorganisationer. Den bevægelse er vi en del af, og det vil vi gerne bygge videre på, siger han.

Der er sandt nok fart på den europæiske nattogsscene i disse år, hvor de franske statsbaner SNCF har erklæret, at de vil femdoble antallet af nattogsruter inden 2030. Senere i 2021 åbner ruterne Zürich-Amsterdam og Wien-München-Paris, og året efter er der flere nyheder af samme skuffe.

Også herhjemme sker der en smule, da transportminister Benny Engelbrecht (S) i januar sagde følgende om muligheden for nattog fra Danmark og ud i Europa:

- Alt peger mod, at nattog gennem Danmark snart bliver en realitet igen.

Egypten kaster sig ud i storstilet togprojekt