Nyt vagtkorps skal jagte barmavede turister i europæisk storby

Nye turistvagter skal sikre, at byens værdighed ikke bliver gjort til skamme af turister i bar mave eller af turister, som dypper tæerne i kanalerne

Det koster mere end 3000 kroner i bøde, hvis man hopper i kanalen i Venedig. Foto: Luca Bruno/AP
Det koster mere end 3000 kroner i bøde, hvis man hopper i kanalen i Venedig. Foto: Luca Bruno/AP
Følg Ferie

Det kan godt være, at Venedig i Italien er kendt som gondolernes by, hvor vandvejene er hovedfærdselsåren, men hvis du planlægger en sommerferie til storbyen, så skal du tænke dig om en ekstra gang, hvis du overvejer at dyppe tæerne i kanalerne.

Et spritnyt vagtkorps bestående af 15 turistvagter er nemlig blevet indsat i Venedig og skal sikre, at byens mange turister overholder reglerne, som altså blandt andet består af, at turister ikke må dingle med tæerne i det kølende kanal-vand.

Det skriver The Guardian.

Derudover skal man som turist heller ikke så meget som at overveje at stå og hænge på en af byens mange broer i for lang tid, for så kommer turistvagterne og stikker en bøde ud. Det samme gør sig gældende, hvis man smider blusen og render rundt i byens gader og stræder i bar mave, eller hvis man fodrer duerne.

Ifølge det britiske medie har turister endda oplevet at blive smidt væk af vagterne, hvis de har siddet og spist sandwiches på trapper i nærheden af populære turistattraktioner.

- At sidde ned er forbudt, men at sidde ned og spise er dobbelt forbudt, siger en af de nye turistvagter, der er klædt i hvide veste med ordene #EnjoyRespectVenezia.

Kontant afregning: Spansk ferieby har fået nok af druk, nøgenhed og lattergas

Store bøder til regelbrydere
Det strikse vagtkorps er angiveligt et led i Venedigs planer om at 'bevare sin værdighed', og skal sikre, at byen er ren og pæn, og at sikkerheden højnes.

Hvis turister overtræder reglerne ved f.eks. at sætte sig ned omkring den berømte Markuspladsen eller vælger at gå rundt i bikinitop, så koster det en bøde på - hvad der svarer til - næsten 1500 danske kroner. Hvis du hopper i kanalen koster det mere end det dobbelte - nemlig 3350 danske kroner.

- Det handler om, at man skal respektere byen, siger Venedigs turistchef, Paola Mar, til The Guardian og fortsætter:

- Hvis du rejser til Singapore og smider en cigaret på jorden, så bliver du lagt i håndjern. Sådan vil vi ikke være, men vi vil have, at folk respekterer reglerne.

Det er især et stigende problem med fulde turister, der har fået byen til at træde ind, men Paola Mar påpeger, at de ikke kun vil slå ned på turisterne.

- Det handler ikke om at kriminalisere en bestemt gruppe. Vi vil heller ikke se lokale være fulde i offentligheden. Reglerne gælder for alle.

Har fået nok af spritstive ferieturister: Alkoholbegrænsninger på vej i spanske lufthavne

Lokalbefolkningen flygter ud af byen
Den italienske by er da også en turistmagnet i især sommerperioden, hvor turister i massevis strømmer til for at nyde sommersolen, og nogle dage har byen besøg af helt op til 70.000 turister ad gangen, hvilket er et massivt antal, når man tænker på, at der kun bor knap 55.000 indbyggere i byen.

Lokale indbyggere har da også længe brokket sig over myndighedernes manglende evne til at holde styr på de mange turister, hvilket løbende har fået dem til at flygte ud af byen. Lokalbefolkningen er således faldet fra hele 175.000 indbyggere til de 55.000 i løbet af de sidste 50 år, og ifølge The Guardian mister byen i gennemsnit hele 1000 lokale om året.

Det er dog ikke alle lokale, som er lige begejstrede for det nye strikse vagtkorps. F.eks. kritiserer gruppen Gruppo Aprile 25 myndighederne for at mangle handlekraft:

- Der er langt større problemer at håndtere end at kriminalisere turister for at sætte sig ned, afkøle deres fødder i vandet eller spise en sandwich, siger talsmanden Marco Gasparinetti til det britiske medie.

Elsket feriedestination slår ned på gadesælgere: KÆMPE bøder til turister

Porte skal holde turister ude
De lokale myndigheder, der udover vagtkorpset også har sat to store porte op ved indgangene til byen, så de kan lukke ned for turister, når der kommer for mange, påpeger dog, at vagterne også er indsat for at hjælpe de mange turister.

Det skal de blandt andet gøre ved, at det er påkrævet, at de kan tale engelsk og ved at råde turister til, hvor de kan spise deres frokost henne.

De nye regler er dog ikke vel mødt af belgiske Rebecca Calewaert, som i øjeblikket er på ferie i Venedig med sin mand og to børn, og som oplevede at blive smidt væk, da hun og familien sad og spiste sandwich på trapperne nær sandwichbutikken, da der ikke var nogen bænke i området:

- Det er latterligt. Hvorfor sælge take-away-sandwich, hvis man så ikke kan spise dem nogen steder. Vi er voksne mennesker og ville have smidt vores affald i skraldespanden. Der må da være mere alvorlige ting, de kan fokusere på, såsom lommetyve, siger den belgiske kvinde.

Dette får du bøde for i Venedig

- sætte sig på jorden/på en trappe på de populære turiststeder kan give bøder på op til 200 euro.

- smide skrald på offentlige steder kan give bøder på op til 200 euro.

- opholde sig på offentligt område med bar overkrop eller i badetøj kan give bøder på op til 200 euro.

- fodre duerne eller efterlade mad på gaden kan give bøder på op til 200 euro.

- at cykle eller trække en cykel i bymidten kan give bøder på op til 100 euro.

- at campere, ligge på en bænk eller opholde sig i bymidten med campingudstyr kan give bøder på op til 50 euro.

- svømme i kanalen kan give bøder på op til 450 euro.

Kilde: Città di Venezia

Duer invaderer populært turistmål: 'Fang dem og æd dem'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?