Og vinderen er... Her er verdens billigste flyselskab

Det koster ikke engang 50 øre pr. kilometer at flyve med det billigste flyselskab i verden

Alle flyselskaber er bestemt ikke lige billige, når du skal rejse på ferie. Foto: Jens Dresling
Alle flyselskaber er bestemt ikke lige billige, når du skal rejse på ferie. Foto: Jens Dresling
Følg Ferie

0,38 øre.

Så lidt koster det at flyve med det billigste flyselskab i verden, som ifølge Global Flight Price Ranking nyeste rapport for 2018 er det australske flyselskab Tigerair.

Det skriver The Telegraph.

Ifølge rapporten, der er udarbejdet af rejsehjemmesiden Rome2Rio, og som er baseret på analyser af mere end 1,5 millioner priser på flybilletter blandt 200 flyselskaber verden over, er priserne for flybilletter steget fra 1,12 kroner pr. kilometer i 2016 til 1,18 kroner pr. kilometer i 2018.

Det er især asiatiske flyselskaber samt flyselskaber i Mellemøsten, der dominerer top 30 over de billigste flyselskaber i verden, når man både kigger på indenrigs og internationale flyvninger.

Hele 24 af de billigste 30 flyselskaber ligger nemlig placeret i enten Asien eller Mellemøsten, og Asien har endda tre selskaber placeret i top 5 - henholdsvis AirAsia på 2. pladsen, Indonesia Air Asia på 3. pladsen og Etihad på 5. pladsen.

Rasende rejsende tvinger flyselskab til at skifte mening

Ryanair, Norwegian og EasyJet
Primera Air, som tidligere har fået hug af Ekstra Bladets læsere for at halte efter, når det kommer til at udbetale kompensation for aflyste og forsinkede flyvninger, ligger nummer fire, når det kun kommer til internationale flyvninger, der koster rejsende en pris på 0,56 øre pr. kilometer.

Det islandske luftfartsselskab er blevet mere og mere populært at benytte blandt skandinaviske rejsende - deriblandt danskere -, der rejser på ferie i Europa.

Norwegian Air er i den grad faldet af på den, hvis man ser på udbuddet af billige billetter. Det norske lavprisflyselskab tilbyder nemlig i gennemsnit billetter til en pris på 1,07 kroner pr. kilometer, hvilket altså næsten er dobbelt så dyrt som Primera Air.

Når det kommer til europæiske rejsende er det dog stadigvæk Ryanair, som er den billigste vej frem. Det irskbaserede lavprisflyselskab tager kun 0,63 øre pr. kilometer, hvorimod deres store konkurrent EasyJet tager 1,1 kroner pr. kilometer.

Du kan se hele listen over de billigste flyselskaber her.

Primera Air i strid modvind: Skylder penge til mange danske rejsende

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+