Overhalet! Denne nordiske lufthavn vokser hurtigere end København

Københavns Lufthavn må bytte plads med denne lufthavn i den nordiske kamp om vækst

København er blevet overhalet af denne nordiske lufthavn. Foto: Coloubox
København er blevet overhalet af denne nordiske lufthavn. Foto: Coloubox

Det går stærkt med væksten i de nordiske lufthavne, men det går ikke helt så stærkt i København, som det gør i vores nærmeste nabolandes lufthavne. Det skriver Takeoff.dk.

Antallet af rejsende til og fra Københavns Lufthavn er godt nok steget med to procent fra januar til juli 2017 i forhold til samme periode sidste år, men det er en langt svagere vækst end, man oplever i både Stockholm Arlanda, Oslo Lufthavn Gardermoen og Helsinki Airport, hvor væksten har været henholdvis 9 pct., 7,7 pct. og 8,9 pct.

Stadig mange passagerer
I juli faldt antallet af indenrigspassagerer for både København og Helsinki, men den finske lufthavn havde en højere vækst i udenrigstrafikken end den danske lufthavn med 12,2 pct. mod 1,4 pct.

Ny måling: Danmark er mindre fredelig

De passagerer, der rejser fra København, flyver i større grad til destinationer uden for Europa. Antallet af interkontinentale passagerer steg med 6,1 pct., mens antallet af rejsende i Europa steg med 0,9 pct.

For lufthavnen i Oslo steg antallet af rejsende både indenrigs og udenrigs i juli, med henholdsvis 7,5 pct. og 10 pct.

Stadig størst i Norden
Når det gælder antal passagerer fra januar til juli i år er Københavns Lufthavn fortsat størst i Norden med 17 millioner rejsende og af dem flyver 95 pct. udenrigs - til forskel fra nr. to - Oslo Lufthavn - hvor kun 58 pct. rejser udenlands. Også sammenlignet med Arlanda dominerer Københavns Lufthavn stort, når det gælder udenrigstrafikken.

Ingen turister i miles omkreds: Her er de mindst besøgte lande