Overraskende tal: Så mange danskere slukker mobilen i ferien

Det er bestemt ikke kun arbejdet, danskerne lukker ned for, når ferien står for døren

Hver femte dansker slukker telefonen, når de holder ferie. Foto: 3/pressefoto
Hver femte dansker slukker telefonen, når de holder ferie. Foto: 3/pressefoto

Nu kan vi næsten ikke komme tættere på julens tiltrængte helligdage, end vi allerede er. Og for de fleste danskere betyder det en dejlig juleferie væk fra arbejdet.

En ny undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk viser dog, at på trods af det stort set ikke er muligt at gå en tur ud i den offentlige atmosfære uden at se mennesker med hovedet helt nede i telefonen, så er det ikke kun arbejdet, danskerne lukker ned for i ferien.

Næsten hver fjerde dansker vælger nemlig også at lukke helt ned for de sociale medier, og knap hver femte dansker vælger simpelthen at slukke mobiltelefonen fuldstændig, når de har ferie.

- Vores mobiler bimler og bamler konstant med nye notifikationer og beskeder. Netop derfor kan det være rart at gå helt offline, når vi er på ferie, så vi ikke skal spekulere på, om vi er gået glip af noget, eller føle os nødsaget til at svare på beskeder, siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlige.

Hvis du er kunde hos 3, behøver du ikke længere at være bekymret for mobilregningen, når du tjekker Facebook, mens du soler dig på de thailandske badestrande. Foto: 3/pressefoto Ferie Nu kan du roame frit på Thailands strande

Mindre telefonfikserede end svenskerne
Helt præcist er det 23 procent af danskerne, der vælger at droppe de sociale medier i ferien og 18 procent, der altså vælger en komplet sort skærm på telefonen eller tablet'en.

Det betyder, at Danmark er dét land, hvor flest vælger at koble fuldstændig fra, når de holder ferie, hvis man sammenligner os med vores nordiske naboer.

I Norge er det nemlig kun 16 procent, der vælger at slukke for mobilen, og i Sverige er det blot 12 procent.

Du kan se nogle nøgletal fra undersøgelsen herunder:

Så lidt bruger vi telefonen i ferien

Gør du nogen af følgende ting for at slappe fuldstændigt af, når du er på ferie?

Jeg undgår at skrive eller besvare arbejdsrelaterede e-mails : 40%

Jeg undgår at besvare arbejdsrelaterede opkald : 38%

Jeg undgår at skrive eller besvare arbejdsrelaterede sms’er : 38%

Jeg undgår sociale medier : 23%

Jeg undgår at tjekke private e-mails : 19%

Jeg slukker min mobiltelefon/tablet : 18%

Jeg undgår nyhedsmedier : 16%

Jeg gør intet af det ovenstående : 26%

Ved ikke : 9%

Undersøgelsen er foretaget blandt 24.000 respondenter i alderen 18-65 på tværs af 23 lande og mindst 1000 respondenter har deltaget i hvert land.

Det koster nu op til 220 kroner at kigge på telefonen, når du krydser gaden i byen Honolulu. Foto: Caleb Jones/AP Ferie Kig op: By indfører bødestraf ved brug af telefon på gaden

6 kommentarer
Vis kommentarer