Annonce:
Annonce:

Overvurderede seværdigheder: Den lille Havfrue er spild af tid

Verdenskendte turistattraktioner er ikke altid lige så imponerende, som man forestiller sig

Det er bestemt ikke alle seværdigheder, der imponerer turister. Foto: Colourbox
Det er bestemt ikke alle seværdigheder, der imponerer turister. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Nogle af verdens mest kendte turistattraktioner er ikke altid lige så spændende, som de lyder.

I hvert fald ikke hvis man tager et kig på den online vurderingstjeneste TripAdvisor, hvor rejsende kan anmelde alt fra hoteller, attraktioner og restauranter.

Og det er netop, hvad Insider har gjort, og det ser bestemt ikke godt ud for hele Danmarks bronzeskulptur på Langelinie i København, for selvom Den lille Havfrue er en af landets største turistattraktioner, imponerer den ikke ligefrem alle turister.

H.C. Andersen-statuen er nemlig den første, der bliver nævnt på Insiders liste, hvor mediet skriver følgende: 'Den mest skuffende turistattraktion i verden'.

Annonce:

- Den lille Havfrue er en bronzeskulptur i København, der illustrerer H.C. Andersens eventur 'Den lille Havfrue', men hvorfor?, spørger mediet endvidere og fortæller, at hele 57 procent af anmelderne på TripAdvisor har givet den danske statue tre stjerner eller mindre ud af fem mulige.

Hvis man kigger på TripAdvisors hjemmeside, støder man da også på mange skuffende kommentarer:

- Når man ser havfruen i virkeligheden, kan det undre, at den er blevet så berømt i store dele af verden, skriver en enkelt bruger.

- Der er jo ingenting at se!, skriver en anden.

- Man må ikke håbe, at besøgende har de store forventninger til denne attraktion, skriver en tredje.

Nationalpark raser: Turister ødelægger dinosaur-spor

For dyrt, for proppet, for overvurderet...
Det er dog ikke kun bette Danmark, der bliver nævnt i Insiders artikel over skuffende verdenskendte seværdigheder ifølge TripAdvisor. Lande såsom England, USA og Kina har også attraktioner, der ikke altid lever op til forventningerne hos kritiske besøgende.

Du kan se hele listen herunder:

Annonce:

Stonehenge
Den 5000 år gamle stenkonstruktion 'Stonehenge' i England er blevet kendt for sine mystiske formationer og fortsætter med at undre historikere, men desværre er mange turister ikke altid lige så imponerede over seværdigheden som eksperterne.

20 procent af TripAdvisors anmeldelser viser nemlig, at rejsende finder attraktionen kedelig, og det er for de flestes vedkommende afstanden fra stenene samt prisen, der er problemet:

- Aaaaaalt for dyrt, og du kommer ikke tæt på stenene, skriver en enkelt bruger.

- Jeg kunne slet ikke forstå, at det kostede så meget at komme ind, og man kommer ikke engang særlig tæt på for pengene, skriver en anden anmelder og fortæller, at han betalte knap 17 pund (140 kroner) for at komme ind.

Ekspert med ny teori: Stonehenge skulle forbedre frugtbarheden

Buckingham Palace
Den britiske monarks officielle London-residens er en yderst populær attraktion for turister, der besøger hovedstaden i England. Det er dog ikke alle, der er synderligt begejstret for dronning Elizabeth II's bopæl.

Annonce:

- Overvurderet. Det er virkelig ikke noget særligt. London har bedre steder, man kan besøge, Men du kan se det udefra for at kunne sige, at du har været der, skriver en enkelt anmelder f.eks.

Times Square
Sammenfletningen mellem Broadway og Seventh Avenue er måske dét, som flest mennesker forbinder med New York City.

Pladsen Times Square er i hvert fald samlingspunkt for et mylder af turister hver eneste dag, men et hurtigt kig på TripAdvisor viser dog også, at netop det enorme menneskemylder kan stresse og ødelægge oplevelsen.

- Det var umuligt at gå på fortovet. Alt for mange mennesker, skriver en enkelt.

- Ren galskab. Proppet med folk, du ikke komme uden om, og fyldt med mennesker, der forsøger at få dig til at betale for, at de tager et billede af dig, skriver en anden.

Den Forbudte By
Det tidligere kejserlige palads i Beijing i Kina lyder måske umiddelbart som en oplevelse for livet, men ifølge flere rejsende på TripAdvisor er det gigantiske paladsområde overvurderet.

- For Guds skyld, bliv væk, skriver en uimponeret rejsende, der fandt menneskemylderet for ekstremt.

Annonce:

- Jeg var virkelig ikke imponeret over dette sted. Billetterne var for dyre, og der var ingenting at se bortset fra vægge og tomme rum, skriver en anden.

Kunstner i stormvejr: Folk raser over gult 'mesterværk' på historisk borg

Las Vegas Strip
Den 6,4 kilometer lange hovedgade i spillebyen Las Vegas byder på utallige hoteller, spillekasinoer og underholdning for enhver smag, men mange TripAdvisor-brugere mener alligevel ikke, at gaden er besøget værd.

Især hvis man rejser med børn, råder mange rejsende til, at man bliver væk.

- Aldrig med børn. Selvom det er en ikonisk seværdighed, bliver den altså ikke kaldt Syndes By for sjov, skriver en rejsende.

Universal Studios
Selvom Universal Studios i Hollywood er kendt for at være underholdningens hovedstad i Los Angeles, er seværdigheden - ifølge flere rejsende på TripAdvisor - blot endnu et eksempel på en turistattraktion, der er proppet med alt for mange mennesker på ét sted.

Annonce:

Derudover klager flere især over forlystelsen 'Fast & Furios', der er inspireret af de amerikanske actionfilm af samme navn.

- Spild ikke din tid (på forlystelsen, red.). Det er mere 'fast and furios' at komme igennem trafikken på vej til parken.

- Så skuffet over 'Fast & Furios'-forlystelsen. Kæmpe skuffelse.

Petronas tvillingetårne
De to ens skyskrabere i Kuala Lumpur i Malaysia får heller ikke alle TripAdvisor-anmeldere til at banke hænderne sammen i begejstring. Tværtimod skuffer de to bygninger, der engang var verdens højeste, mange rejsende.

Det er især prisen for at komme op i bygningen samt tiden man må kigge ud over byen fra toppen, der bliver kritiseret på vurderingstjenestens hjemmeside.

- Total spild af penge. De tager malaysiske 85 ringgit (140 kroner, red.) pr. person for at komme op, og så står man der i 10 minutter, mens man tager et billede.

Kæmpe turistboom i nordisk land: Syv gange flere turister end indbyggere

Annonce:

Frihedsgudinden
Den ikoniske statue i New Yorks havn er i den grad verdenskendt og for mange en seværdighed, man bliver nødt til at se, hvis man rejser til USA's mest folkerige by.

Det betyder dog ikke, at rejsende har svært ved at finde problemer med statuen, der var en gave til USA fra Frankrig i anledning af 100-året for uafhængigheden.

- Det er bare en statue i midten af vandet. Den var ikke så stor, som vi troede. Det var også meget dyrt at komme tæt på, så en tur dertil er faktisk ikke pengene værd, skriver en enkelt.

- Jeg ville ikke være taget afsted, hvis jeg kunne lave det om, skriver en anden.

Burj Khalifa
Skyskraberen i byen Dubai i De Forenede Arabiske Emirater er med sine 828 meter den højeste bygning i verden, men selvom de arkitektoniske detaljer måske imponerer på billeder, så er mange TripAdvisor-rejsende skuffede over virkeligheden.

- Ikke noget særligt og dyrt, skriver en enkelt.

- Udsigten er ikke ventetiden værd, skriver en anden.

Slået med én meter: Nu er dette hotel verdens højeste

Annonce:

Tower of London
Utallige turister besøger hvert år den ikoniske borg i det centrale London på Themsens nordlige bred tæt ved Tower Bridge, men det betyder samtidig, at ventetiden for at se kronjuvelerne kræver tålmodighed.

- Proppet med mennesker. Hvis du har klaustrofobi, skal du undgå denne attraktion, skriver en enkelt.

- Man kan slet ikke nyde det, fordi der er alt for mange mennesker, skriver en anden.

Wat Pho
'Templet med den liggende Buddha' i Bangkok er en af de største attraktioner i den thailandske hovedstad, men flere brugere på TripAdvisor brokker sig over, at det hellige sted er blevet forvandlet til en 'forlystelsespark' på grund af det massive antal besøgende turister.

- En joke. Som med alle andre templer i Thailand, er dette også forvandlet til en forlystelsespark med selfie-stænger og folk, der ikke har respekt for templets religiøse formål.

Karlsbroen
Den halve kilometer lange og 650 år gamle stenbro midt i Prag, der blev grundlagt i begyndelsen af det 15. århundrede bliver også slagtet for at være overvurderet på TripAdvisor.

- Overvurderet og propfyldt med mennesker. Broen er smuk langt fra, men er skrækkelig tæt på, skriver en enkelt bruger.

- Der er proppet med turister. Du skal finde vej gennem utallige boder, selfie-stænger og turistguider, når du går over broen, skriver en anden.

Dansk turist-attraktion i gigantisk udvidelse: Største investering nogensinde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: