Annonce:
Annonce:

På disse feriedestinationer er du ikke velkommen

Flere og flere lande er blevet trætte af at blive overrendt af turister. Se hvilke lande, der helst vil have, du bliver væk her

På Ibiza har de tidlige haft store problemer med turister, der indtager narkotika. Nu har de fået nok.
Annonce:
Følg Ferie

Bliv hjemme!

Sådan lyder det i højere og højere grad fra populære feriedestinationer verden over, som i stigende grad har fået nok af turister. For selvom den eskalerende turisme i mange lande giver et godt økonomisk boost, så har den også flere negative effekter såsom turister, der har sex på stranden eller rejsende, der poserer foran hellige thailandske sten.

Det er dog ikke kun de uhøflige turister uden hæmninger, der er problemet. Turismen har nemlig også en negativ effekt på miljøet, hvilket har fået flere populære feriedestinationer til at sætte turistskatten op, i håbet om at skrue lidt ned på antallet af rejsende, der vil holde ferie i landet.

Frem med tegnebogen: Elsket dansker-destination vil flå dig for penge

Ny skat: Her bliver badeferien dyrere

Endnu en dansker-destination vil flå dig for penge

Annonce:

Hvis du skal til at planlægge din påskeferie og ikke har lyst til at være et sted, hvor de lokale kigger skævt til dig, fordi de rent faktisk hellere ville have, at du blev langt væk fra deres strande og gågader, så kan du med rette læse med herunder, for det New Zealandske medie 'Stuff' har samlet en liste over 10 populære feriedestinationer, som helst ser dig blive hjemme:

Barcelona // Spanien
Hovedstaden i Catalonien er i de senere år blevet overvældet af turister, hvilket har fået lokale frustrerede spaniere på gaden og protestere og demonstrere.

Flere medier har rapporteret om vægge, spraymalet med graffiti-budskaber, der blandt andet lyder: 'Hvorfor kalde det turistsæson, hvis vi ikke må skyde dem'? Og 'Turister, tag hjem'. Så Barcelona er måske ikke lige stedet at tage hen, hvis man vil nyde sin påskeferie i ro og fred.

Nu falder hammeren i ferieparadis: Rygning kan ende med fængselsstraf

Dubrovnik // Kroatien
Også i den kroatiske by Dubrovnik, som af Unesco er blevet erklæret bevaringsværdig under det internationale verdensarvsprogram, er turismen blevet så intens i de senere år, at byen har set sig nødsaget til satte dagsgrænser for antallet af turister på diverse populære seværdigheder.

Annonce:

Selvom byen førhen var ukendt for de fleste, så har hitserien 'Game of Thrones' altså i den grad sat byen på verdenskortet, hvilket har medført et regulært boom i turismen i den lille by inden for ganske få år.

Venedig // Italien
Venedig har i mange år være plaget af turister, hvilket blandt andet betyder, at lokalbefolkningen er faldet med mere end 60 pct. de seneste 50 år.

Faldet er direkte afledt af den massive turisme, der også har betydet stigende leveomkostninger. Og i de senere år er problemet kun blevet større, da det er blevet yderst populært for gigantiske krydstogtsskibe at lægge til i den flydende by.

Fra selfie-ulykker til hajangreb: Her er de mest livsfarlige feriedestinationer

Santorini // Grækenland
Vulkanøen kan snart ikke rumme de mange turister, og derfor har borgmesteren på den græske ø indført grænser for, hvor mange turister de kan tillade. Begrænsningen af turister skal sørge for at øen kan bibeholde sin unikke charme og ikoniske udsigter.

Annonce:

Bhutan // Sydasien
Bhutan har allerede indført metoder, hvorpå de kan begrænse adgangen for turister, fordi lokalbefolkningen har udvist bekymring for regionens skrøbelige økosystem, som bliver påvirket af de mange ubudne gæster.

Landet, som ligger yderst isoleret i Himalaya, har tidligere haft begrænset besøg fra turister, og var endda lukket for tilrejsende helt frem til 1961, men i de senere år er det altså blevet mere og mere populært for rejsende at besøge det sidste buddhistiske kongedømme i Himalaya.

Taj Mahal // Indien
Otte millioner turister besøger i gennemsnit Taj Mahal i Indien hvert år. Det ikoniske mausoleum, som i 2007 blev en del af verdens 7 vidundere, er derfor presset, da de lokale faciliteter i området ikke kan følge med det høje - og stigende antal - turister.

Direkte i kachotten: Her er det ulovligt at klappe

Mount Everest // Nepal
Flere og flere vil bestige verdens højeste bjerg, hvilket skaber farlige nødsituationer, og det har angiveligt fået de lokale 'sherpas' til at brokke sig over ovenstående samt det affald og svineri, som de mange turister efterlader.

Annonce:

Derfor har myndighederne nu indskrænket reglerne, som giver turister tilladelse til at bestige bjerget.

Machu Picchu // Peru
Den velbevarede præcolumbianske by er også et af de steder, som Unesco har optaget på sin verdensarvsliste.

Byen har en af de mest ikoniske udsigter i verden, fordi den er placeret på en høj bjergkam i 2057 meters højde over Urubamba-dalen, hvilket i de senere år har fået flere og flere turister til at rejse dertil.

Det stigende antal turister har dog nu fået myndighederne til at træde ind og minimere besøgstiden for turister, der vil kigge ud over dalen.

Borgmester advarer turister: - Hvis de bliver dræbt, er det vores skyld

Galápagosøerne // Ecuador
Galápagosøerne består af en række vulkanske øer, der ligger spredt over ækvator i Stillehavet vest for Ecuador. Øerne er kendt for sine naturlige omgivelser, der gemmer på et fascinerede dyreliv.

Annonce:

Kun små områder på fire af de største øer er beboede, mens resten er fredet som nationalpark. Besøgende må kun opholde sig helt specifikke steder på øerne, og de skal altid have en guide med sig.

Cinque Terre // Italien
Cinque Terre er et 12 kilometer langt område i den østligste del af den italienske region Ligurien, hvor der ligger fem små landsbyer.

De postkortsmukke landsbyer er dog blevet så populære for turister, at området havde hele 2,5 millioner besøgende i 2015.

Det stigende antal turister har derfor fået myndighederne til at minimere antallet. Hovedsageligt fordi mange af turister stammer fra krydstogtsskibe, som besøger byerne, men ikke bruger penge og derfor ikke er gevinst for de små landsbyer.

Hed strandsex fanget på video: Thailandsk politi på jagt efter kåde turister

Annonce:

Mallorca, Ibiza og De Kanariske Øer
Først gjorde Grækenland det, sidenhen var det De Baleariske Øer, som blandt andet består af de populære ferieøer Mallorca og Ibiza, og efterfølgende truede De Kanariske Øer med at gøre det til efteråret: Nemlig at indføre særlige turistskatter.

Det er nemlig ikke kun byer på verdensarvslisten eller små landsbyer, der ikke kan kapere de mange turister. Også elskede danskerdestinationer har set sig nødsaget til at træde ind og få styr på de mange turister, der kommer på besøg.

Turistskatten betyder, at det de omtalte steder er dyrere at holde ferie, da det fremover vil koste turister et mindre beløb ekstra i regningen pr. overnatning.

Så sent som i februar meldte også Portugals Algarvekyst sig på listen over feriedestinationer, hvor det fremover vil blive dyrere at sippe drinks og nyde solens stråler.

Annonce:

Hvornår skatten bliver indført på Algarvekysten, og hvor mange penge turisterne kommer til at punge ud med, er endnu ikke besluttet, men præsidenten for sammenslutningen af borgmestre på Algarvekysten, Jorge Botelho, har ifølge mediet Portugal Resident udtalt, at det vil blive nogenlunde det samme beløb, som turister skal betale andre steder i landet.

I hovedstaden Lissabon og i portvinsmekkaet Porto er der nemlig allerede en turistskat på 1-2 Euro per overnatning, så det bliver sandsynligvis i den størrelsesorden.

Frem med tegnebogen: Elsket dansker-destination vil flå dig for penge

Engelsk by vil indføre 'turistfrie zoner'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: