Annonce:
Annonce:

På disse togstationer skal du stå af for at spise

Skal du på togtur gennem Europa, skal du gemme sulten til disse fem stationer

Jungfrauloch stationen (Loch betyder station, red.) ligger i 3454 meters højde og er dermed Europas højstliggende togstation. (Foto: Flickr/Airflore)
Jungfrauloch stationen (Loch betyder station, red.) ligger i 3454 meters højde og er dermed Europas højstliggende togstation. (Foto: Flickr/Airflore)
Annonce:
Følg Ferie

En tur med toget er muligvis ikke så fysisk krævende og udmattende, som så mange andre rejseformer kan være, men maven kan nu alligevel godt begynde at rumle, selv om man mest af alt bare har siddet stille på sædet og set landskabet suse forbi uden for ruden.

Og skulle den gøre det, altså rumle, er det jo nærliggende at kombinere tilfredsstillelsen af sulten meden på opleveren.

Top 10: Verdens mærkeligste transportmidler

Vi har kigget på madmulighederne på forskellige togstationer i Europa og giver dig her fem oplagte pitstop til, når sulten melder sig på din vej gennem Europa.

Berlin Central Station, Berlin

Er madpakken allerede tom, når du rammer den tyske hovedstad, kan Berlin heldigvis rime på meget andet end Bratwurst. Og kort tid efter tømt madpakke er det jo oplagt med en dessert.

Annonce:

På Zanetti Eis på Berlin Central Station finder du is i lange baner. Frysedisken har næsten ingen ende – og om du vil prøve alle de forskellige varianter, eller bare vide hvad samtlige bokse byder på, kommer det til at tage et stykke tid. Der er nemlig virkelige mange af dem, og skiltene med informationer om de forskelliges indhold er på tysk, så din indre tysk-professor skal findes frem.

Centraal Station, Amsterdam

På den hollandske hovedstads svar på hovedbanengården ligger restauranten 1e Klas, opkaldt efter den tidligere ventesal for førsteklasserejsende på stationen. Her er et aftensmåltid på sin plads.

Kina gør mærkelig arkitektur ulovlig

1E Klas byder på 1880´er-glamour med træbelagte vægge, flotte dekorationer og højt til loftet. Du kan nyde en treretters menu til lige omkring 450 kroner – eller nøjes med deres kaffemenu, der ud over valgfri kaffe består af flere små hjemmelavede kager og konfektlækkerier for 70 kr.

Cere de Lyon, Paris

Holder du pause i Holland, er det sikkert meget passende med frokost i Paris dagen efter.

Annonce:

Restauranten Le Train Blue, der ligger på Care de Lyon-stationen i Paris, serverer udsøgt fransk cuisine i helt ekstraordinært eksklusive omgivelser, og stedet er en destination i sig selv. Restauranten har en lang historie og har over de sidste 100 år haft prominente gæster som Coco Chanel, Brigitte Bardot og Jean Cocteau, som har alle har været faste gæster i restauranten. Le Train Blues menukort er domineret af udsøgte franske retter – tataren er et godt forkostvalg. Det samme er fiskefiletten af rød mulle.

Jungfraujoch, Schweiz

Aftensmad med udsigt – det er, hvad man får på Europas højstliggende togstation, Jungfraujoch i Schweiz. Den ligger i bjergene i mere end 3400 mesters højde og byder på restauranten ved navn Crystal.

Crystal tilbyder finere schweizisk madlavning tilført internationale retter. Eksempelvis kan du nyde en klassisk ostefondue eller en tallerken med udvalgte pølser, paté og bjergost. Priserne begynder fra 180 kr. for en forret og 250 kr. for en hovedret – men så får du jo også bjergudsigten, som du ikke finder lignende på nogen anden togstation i Europa.

Stazione di Roma Termini, Rom

Smutter du fra Schweiz tidlig om morgenen, passer det med frokost på stationen i Rom.

Og her skal du prøve det italienerne gør bedst – nemlig at kombinere himmelske brød med diverse skinker.

Annonce:

Det er præcis, hvad de praktiserer på VyTa Santa Margherita. Her svinges hjemmelavede sandwiches og paninier dagligt – til kundernes store velbehag – over disken i en lind strøm.

Paninier fås til ca. 4 euro, altså omtrent 30 kroner. Sandwicher er lidt billigere.

Den ultimative guide til den billigste flybillet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: