På frierfødder? Her er verdens ti smukkeste steder at fri

Har valentinsræset fået sat fut i frierfødderne, har du her ti destinationer, som vil sætte en smuk scene, når du går på knæ

(Foto: Chase N/Flickr)
(Foto: Chase N/Flickr)
Følg Ferie

Går du og pusler med tanken om at fri til din udkårne, er nøgleordene, som du skal bide mærke i, romantik og wow-effekt. De fleste bliver nemlig lidt vildere i varmen, når de kan mærke, at der har været lidt ekstra omtanke inde over – og så bliver sandsynligheden for at få et 'ja' lige dét større.

Èn ting du kan gøre, hvis du vil blæse fødderne væk under hende (eller ham), som du staser på at give ring på fingeren, er at invitere på romantisk ferie. I den anledning peger rejsesøgemaskinen momondo.dk her på ti smukke destinationer, som kan skabe den helt perfekte ramme om jeres store øjeblik.

– Vi vil gerne inspirere danskerne til at opdage de skjulte steder på nogle af de ellers traditionelle frieridestinationer. Når man frier til sin kæreste, ved man jo, at det er et særligt øjeblik, som man kommer til at huske, siger Lasse Skole Hansen, der er momondos danske talsperson.

1. Whitsunday-øerne, Australien

(Foto: Heart Reef/Flickr)
(Foto: Heart Reef/Flickr)
 

Whitsunday-øen Heart Reef er af naturen formet som et hjerte. Den ligger langt fra alt og er svær at komme til, men du kan se hele øen, hvis du tager en tur med helikopter eller vandflyver. Så kan du jo fri i de øvre luftlag. Der også Lindeman Island, som hovedsageligt består af en nationalpark. Hvis du her tager turen op på toppen af Mount Oldfield blot 212 meter over havets overflade, vil du kunne se Hamilton-, Whitsunday- og Haslewood-øerne og måske også hvaler og delfiner i det krystalklare vand.

2. London, England

(Foto: Secret Pilgrim/Flickr)
(Foto: Secret Pilgrim/Flickr)
 

En privat kabine i London Eye med trøfler og champagne er én måde at gøre det på. Men det bedste London-forslag er nok the Monument fra det 17. århundrede, som står lige i hjertet af London. Gå op ad de 311 stentrin – som generationer af londonere har gjort før – og se ud over den prægtige by, som forener nyt og gammelt. Stearinlyset med den flammende kugle blev opført for at markere Londons store brand. Stedet danner den perfekte baggrund for kærlighedens evige flamme eller en helt ny start.

3. Paris, Frankrig

(Foto: Joe deSousa/Flickr)
(Foto: Joe deSousa/Flickr)
 

Nej, ikke Eiffeltårnet eller Triumfbuen, hvor prægtige de end er. Luxembourg-haven var meget elsket af forfattere som fx Baudelaire, Balzac, Hemingway og Sartre, og et smukt sted til et frieri er f.eks en skyggefuld plet ved Medici-fontænen. Fontænen blev bestilt af en konges enke i det 17. århundrede, og i midten fokuserer man straks på statuen af Acis og Galatea, de unge elskende, som bliver overvåget af den magtfulde Polyfemos.

4. Verona, Italien

(Foto: James O'Gorman/Flickr)
(Foto: James O'Gorman/Flickr)
 

“In fair Verona, where we lay our scene.” Folk, der er vilde med Shakespeare, vil vide, at Romeo og Julie udspiller sig i den italienske by, og at der er en balkon på Julies hus (ved Piazza delle Erbe), som påstås at være fra dengang. Men lad dig ikke snyde. Den blev bygget i 1936.

Glem derfor alt om Casa di Giulietta og gå i stedet en tur igennem Giardino Giusti. Fra det højtliggende tårn i renæssancehaven er der en storslået og tidløs udsigt over Verona og alle byens mange tårne.

5. Wien, Østrig

(Foto: Marcus Rahm/Flickr)
(Foto: Marcus Rahm/Flickr)
 

Schonbrunn Slot, som var sommerresidens for Habsburgerne, har en lykkelig historie. Det var her, kejserinden Maria Theresia engang boede i ægteskabelig lykke med sin mand og sine 16 børn. Det er et kendt sted for frierier, men en anden måde at fri på – en lidt mere Jane Austen-agtig måde måske – er under et bal.

I balsæsonen i Wien er der mere end 450 baller over hele byen. Så på med det fine tøj, juvelerne, og kast jer ud i en rigtig vals, som wienerne gjorde det i gamle dage.

6. New Orleans, USA

(Foto: David Ohmer/Flickr)
(Foto: David Ohmer/Flickr)
 

Det er nemt at forelske sig i New Orleans, the Big Easy, som er berømt for sin musik, sin mad og sin Fugl Føniks-agtige evne til at genopstå. Bourbon Street lokker dig med barer og sprut, men at fri her vil nok ikke være særlig romantisk. Et meget bedre sted til dit frieri er den romantiske gamle mahogni-beklædte sporvogn, som kører rundt i skyggen af de mosbegroede egetræer i Audobon Park.

7. Agra, Indien

(Foto: Koshy Koshy/Flickr)
(Foto: Koshy Koshy/Flickr)
 

Der findes ikke mange vidnesbyrd om ægte kærlighed, som kan slå den fra Taj Mahal. Det er bygget af kejser Shah Jahan til minde om hans hustru, og det er et af verdens mest ikoniske monumenter. Ram Bagh, verdens ældste mogul-have, ligger desuden fem kilometer derfra.

Den persiske have, som er anlagt på en måde, så man kommer til at tænke på Edens have, er en mindre overrendt seværdighed. De små og store kanaler og vandfaldene får deres vand fra Yamuna-floden, og de skyggefulde pavilloner vil være en enestående ramme om dit frieri.

8. Granada, Spanien

(Foto: Xavi/Flickr)
(Foto: Xavi/Flickr)
 

Alhambra, det gamle palads, som ligger højt oppe på en bakke og skuer ned over Granada, er et af de mest romantiske steder i Spanien. Dets detaljerede udsmykning og smukke haver med rislende fontæner er et paradis for kærestepar. Det er en af de største turistmagneter, så for at variere din Granada-udflugt lidt kan du også tage turen op på Albaicin. Araberkvarteret, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt til Alhambra, er en labyrint af brolagte gader og små pladser, balkoner, der bugner af farvestrålende pelargonier og en fortryllende frisk luft. 

9. San Francisco, USA

(Foto: David Brossard/Flickr)
(Foto: David Brossard/Flickr)
 

Der er selvfølgelig Golden Gate Bridge, toppen af Coit Tower ved solnedgang og Harry Denton’s Starlight Room. Men Palace of the Legion of Honor, museet for de skønne kunster, byder på et lille stykke Paris-inspireret arkitektur og en fantastisk udsigt over broen og bugten. Det er også et populært sted for vielser, hvis du skulle få lyst til at tage turen igen.

10. Vancouver, Canada

(Foto: Chase N/Flickr)
(Foto: Chase N/Flickr)
 

City of Glass, som Douglas Coupland kalder den i sin bog, er en pirrende blanding af bjerge, åbne vidder og hav. Her er der kun ét sted, der egner sig til frieri (hvis vejret tillader det), og det er udendørs. Queen Elizabeth Park er et cirka 50 hektar stort frodigt grønt område og har seks millioner besøgende om året.

Lighthouse Park i West Vancouver er en mere barsk affære. Dens regnskov viger pladsen for det glitrende vand i fjorden Burrard Inlet. Det er et sted, hvor man føler sig lidt som ved verdens ende – en følelse, som bliver forstærket af fyrtårnet 1914 Lighthouse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT