På størrelse med en tennisbane: Her er verdens mindste beboede ø

Et hus, et træ og en bænk. Det er stort set, hvad der er plads til på verdens mindste beboede ø

Der er ikke meget plads tilbage på verdens mindste beboede ø, hvor huset stort set fylder hele grunden. Foto: Omegatron/Wikipedia
Der er ikke meget plads tilbage på verdens mindste beboede ø, hvor huset stort set fylder hele grunden. Foto: Omegatron/Wikipedia

'Øen med lige præcis nok plads' eller 'Just Enough Room Island'.

Det hedder verdens mindste beboede ø, som ikke er meget større end en helt almindelig tennisbane, og som kun har plads til en enkelt hus, ét træ og en lille træbænk.

Det skriver The Telegraph.

Øen, der er cirka 307 kvadratmeter, og som ligger i floden Saint Lawrence nær landsbyen Alexandria Bay i New York, blev købt af en rigmandsfamilie ved navn Sizeland i 1950'erne i forsøget på at bygge et ferie-hus, hvor familien kunne få lidt fred og ro fra det hektiske byliv.

Selvom det lykkes familien at komme væk fra farten i byen, formåede de dog ikke at finde fred og ro, da øen hurtigt efter blev genstand for stor opmærksomhed fra turister.

Så flyver den ikke længere: Verdens korteste internationale flyrute nedlægges

Skal have mindst ét træ
For at være kvalificeret som en ø i området ved Saint Lawrence-floden, skal jorden formå at forblive oven vande hele året rundt, og skal være i stand til at gro mindst ét træ, hvilket 'Just Enough Room Island' altså lige akkurat formår at overholde.

Øen er kun én af i alt 1864 små øer i Saint Lawrence-floden, som adskiller New York fra Ontario i Canada. Det er ikke tilladt af besøge de fleste af øerne, men turister kan tage bådture i floden for at se dem på afstand.

'Just Enough Room Island' har haft titlen som verdens mindste beboede ø i Guinness Rekordbog siden 1982, da Bishop Rock, som ligger seks kilometer ud for den vestlige del af de engelske Scilly-øer mistede titlen, da fyrtårnet på klippe-øen blev automatiseret, og det derfor ikke længere var nødvendigt at have et person til at betjene det.

Verdens mindste hotel ligger i Danmark