På vej til behandling: Lille kræftsyg pige måtte ikke komme på flyet

En tre-årig pige skulle flyve med sin mor til Newcastle for at få kemoterapi, da de blev nægtet adgang til flyet

Kræftsyge Peyton og hendes mor blev nægtet adgang til flyet, fordi de kom et par minutter for sent. Privatfoto
Kræftsyge Peyton og hendes mor blev nægtet adgang til flyet, fordi de kom et par minutter for sent. Privatfoto

En mor fra Queensland i Australien havde forventet blot en lille smule mere medfølelse fra flyselskabet Virgin Australia, da hun i onsdags skulle flyve med sin tre-årige kræftsyge datter fra Brisbane til Newcastle i den australske nabostat New South Wales, hvor den lille pige skulle modtage stamcellebehandling for sin sygdom. Det skriver The Chronicle.

Den bekymrede mor ved navn Billie-Jean Simon og hendes datter, Payton, var ankommet til lufthavnen i god tid, men kort før indtjekningen ved gaten fik Payton det dårligt, så hendes mor skyndte sig på toilettet med hende.

Da de kom tilbage til gaten, var dørene i gang med at lukke, og de andre passagerer var på vej ud i flyet.

Flyselskab: Passagerer vil ikke have tykke stewardesser

Nægtet adgang
På trods af at Billie-Jean Simon forsøgte at forklare situationen, var der ingen hjælp at hente fra flyselskabet. I stedet fik hun at vide, at hun kunne tage med det næste fly, og at det ville koste 600 dollar (cirka 3000 kroner, red.) på trods af, hun havde forsikring.

- Økonomien er i forvejen stram i øjeblikket, så det er ikke bare noget, hun har råd til, fortæller Billie-Jean Simons mor, Tina Mancini, til The Chronicle og forsætter:

- Hun kunne slet ikke stoppe med at græde. Jeg ved ikke, hvor meget mere hun kan klare.

Til sidst endte det med, at Billie-Jean Simons kæreste, Michael Hartigan, måtte køre dem til Newcastle, så Payton kunne nå frem i tide til sin vigtige behandling.

Den lille pige blev diagnosticeret med leukæmi i februar og har indtil videre haft seks behandlinger med kemoterapi på børnehospitalet Brisbane's Lady Cilento, men skulle til Newcastle for at modtage yderligere behandling.

Se billedet: Befolkning raser over Playboy-models nøgenbillede

'Det skulle slet ikke være sket'
Efter mediedækningen af sagen har en talsmand fra Virgin Australia udtalt, at Payton og hendes mor vil få refunderet rejsen samt at de vil modtage et gavekort på 1000 dollar (godt 5000 kroner, red.) til at dække over kommende rejser.

- Virgin Australia er stolte over at yde en ekstraordinær kundeservice. Desværre var vores service i denne situation langt under vores forventninger, og vi er meget kede af familiens oplevelse. Vi har løst situationen med vores kunder og har taget forbehold for at sikre, at den slags ikke sker igen.

Bille-Jean Simons er dog stadig ikke tilfreds med hændelsen, fortæller hun The Chronicle:

- De har udbedret situationen, men det skulle slet ikke være sket, siger moren, som i samarbejde med resten af familien har oprettet en støtteside for at få hjælp til at betale for Paytons kræftbehandling.

2500 km lang hundejagt: Hvalp kom med det forkerte fly og stak af i lufthavnen