Påvirket Norwegian-pilot anholdt for øjnene af passagererne

Den pågældende pilot havde budt passagererne velkommen om bord på flyet, da han blev anholdt af politiet og ført ud af flyet

En talsperson fra Norwegian har desuden bekræftet hændelsen
Følg Ferie

Passagererne på et Norwegian-fly fra Helsinki i Finland til Dubai i De Forenede Arabiske Emirater måtte i fredags finde sig i at blive mere end fem timer forsinket, da flyets kaptajn kort før afgang blev anholdt af politiet, fordi han var påvirket af alkohol.

Det skriver det norske medie VG ifølge Check In.

Den pågældende pilot blev fanget på fersk gerning i forbindelse med en rutinemæssig stikprøvekontrol i lufthavnen, der udføres for at sikre, at piloter og kabinepersonale ikke har indtaget alkohol eller stoffer inden en flyvning.

Ifølge den finske avis Iltalehti havde piloten nået at sætte sig til rette på flyet og havde budt passagererne velkommen, da politiet kom om bord, og derfor overværede flere chokerede passagerer, hvordan piloterne og kabinebesætningen først blæste i alkometeret, og hvordan kaptajnen efterfølgende blev ført ud af flyet af politiet.

Flypassagerer tvunget til at give 1. klasses-sæder til besætningen

Det siger flyselskabet
Politiet har sidenhen bekræftet over for det finske nyhedsbureau STT, at piloten havde en promille mellem 0,0 og 0,5. Promillegrænsen for piloter i Finland er 0,0.

En talsperson fra Norwegian har desuden bekræftet hændelsen, der betød, at flyet landede klokken 08:07 om morgen i Dubai i stedet for klokken 03:00 om natten, men hun vil ikke udtale sig om konsekvenserne for den påvirkede pilot.

- Det er korrekt, at der har været udført en kontrol af promillen på et fly fra Helsinki. En af vores piloter måtte tage en ekstra kontrol hos politiet, som betød, at han blev taget af flyvningen. Han er ikke blevet sigtet for noget, siger flyselskabets talsperson ved navn Astrid Mannion-Gibson og fortsætter:

- Det resulterede i en forsinkelse for passagererne, som skulle fra Helsinki til Dubai, men sikkerheden for vores passagerer og kolleger kommer altid først. Af hensyn til vores kollega kan vi ikke kommentere yderligere på sagen, og det beder vi om forståelse for, siger hun til VG.

Stangstiv pilot forsinkede fly i ti timer

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind