Panik på Indonesisk ferie-ø: Vulkan sender glødende skyer

Vulkanen Mount Sinabung, der efterlod 16 døde tilbage i 2014, er begyndt at rumle igen

TV: AP

Vulkanen Mount Sinabung, der ligger på feriøen Sumatra i Indonesien, er endnu engang begyndt at udspy tæt aske og store mængder glødende lava-skyer.

Det skriver flere internationale medier - heriblandt The Evening Standard.

De ophedede gasser og aske er sendt mere end 5000 meter op i atmosfæren, men indtil videre er ingen personer i området kommet til skade, lyder beskeden fra lokale myndigheder.

Se en video af udbruddet herunder (artiklen fortsætter under videoen)

Krig & katastrofer Vulkan på Sumatra rumler igen og sender folk på flugt

30.000 mennesker evakueret
Øen Sumatra, der ligger i det vestlige Indonesien, er verdens fjerde mest befolkede ø.

I de seneste år er omkring 30.000 mennesker boende i området blevet evakueret og tvunget til at forlade hjem og ejendele som følge af gentagne udbrud. Siden 2015 har alarmberedskabet omkring vulkanen været på højeste niveau.

I april 2017 oplyste myndighederne, at mange af de evakuerede familier ville blive flyttet permanent til nyopførte landsbyer i sikker afstand fra vulkanen, der efter en pause på 400 år gik i udbrud tilbage i 2010.

Derefter fulgte en periode på tre år uden aktivitet, før den igen begyndte at rumle. I februar 2014 mistede hele 16 mennesker livet under et udbrud fra Sinabung, og i maj 2016 døde syv personer under endnu et udbrud.

Foto: Endro Rusharyanto/AP
Foto: Endro Rusharyanto/AP

Foto: Sarianto/AP
Foto: Sarianto/AP
 

Vulkanen Agung på Bali fik mange mennesker til at flygte. Foto: AP Ferie 140.000 flygtede på ferie-ø: Nu sænkes alarmberedskabet

12 kommentarer
Vis kommentarer