Par fanget af kannibaler: Bundet og tævet

En britisk realitystjerne og hans kæreste frygtede, at de ville blive spist, da de blev konfronteret af en truende stamme dybt inde i en jungle i Papua Ny Guinea

Mange stammer i Papua Ny Guinea lever som denne ganske fredeligt i harmoni med resten af samfundet. Men jo dybere, man bevæger sig ind i junglen, jo mere afskåret bliver stammerne. (Foto: Kristopher Radder/Flickr)
Mange stammer i Papua Ny Guinea lever som denne ganske fredeligt i harmoni med resten af samfundet. Men jo dybere, man bevæger sig ind i junglen, jo mere afskåret bliver stammerne. (Foto: Kristopher Radder/Flickr)
Følg Ferie

Det er ikke helt ufarligt at rejse. Slet ikke, hvis man er på vandretur dybt inde i junglen, hvor der bor fjendtlige stammefolk og giftige dyr.

Netop det måtte den britiske realitystjerne Matthew Iovane (deltager i programmet Shipwrecked i 2008, red.) og DJ og kæresten Michelle Clemens erkende, efter deres sidste ferie til Papua New Guinea, som ligger mellem Indonesien og Australien.

Her stødte de nemlig på en gruppe stammefolk dybt inde i junglen, som bandt dem, tog deres tøj og ejendele og tævede dem med deres manchetter. Det skriver The Sun.

I løbet af angrebet blev Matthew Iovane bundet til et træ i nærheden, mens hans kæreste fik skåret sine fingre åbne.

Til Californien for under 2000 kroner

De to turister forstod ikke, hvad stammefolkene råbte, eller hvorfor de blev angrebet. Der var dog en skræmmende sætning, som de godt kunne forstå.

’Kill you’, sagde tilfangetagerene nemlig gentagende gange, og det fik parret til at frygte, at de ville blive dræbt og måske endda spist efterfølgende.

Heldigvis lykkedes det parret at flygte, mens de – sammen med gerningsmændene – marcherede mod stammelandsbyen og formentlig deres død.

Nøgne, chokeret og forslået kæmpede de sig tilbage igennem junglen til civilisationen og sikkerhed.

Iltmaskerne i flyene har kun ilt til 12 minutter – og flere flyhemmeligheder

Sagen efterforskes
Udover seriøse ar på sjælden fik parret også stjålet deres mobiltelefoner, tøj og omkring 35.000 kr. i kontanter.

Hvorfor de vandrede i junglen med så mange kontanter, nævner historien dog intet om.

Slangevin og elefantlort: Her er de mærkeligste souvenirs du kan købe

Sagen efterforskes nu af politiet og det engelske udenrigsministerium, som hjælper de lokale myndigheder med at finde de ansvarlige stammefolk.

Papua Ny Guinea er en af de sidste tilholdssteder for ældgamle stammefolk, som har levet og stadig lever fuldstændigt afskåret fra resten af verden.

Så sent som i 2012 var der en sag om kannibalisme, så det er med god grund, at parret frygtede at blive spist, da de blev taget til fange.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.