Par løj om madforgiftning på ferien: Nu er dommen faldet

Et britisk par forsøgte at snyde rejseselskabet TUI for mere end 400.000 kroner. Nu er de blevet dømt skyldige

Et af de billeder TUI har brugt som bevis for, at parret ikke var syge og sengeliggende. Foto: Privat
Et af de billeder TUI har brugt som bevis for, at parret ikke var syge og sengeliggende. Foto: Privat

Et krav på godt 400.000 danske kroner er blevet udskiftet med en dom for bedrageri for et britisk par, fordi det er blevet bevist, at parret løj om, at de var blevet syge med madforgiftning under en ferie til Cornelia Golf Resort and Spa i Tyrkiet.

Den 38-årige mand, Leon Roberts, og den 27-årige kvinde, Jade Muzoko, slipper dog for at skulle i fængsel for deres bedrageri, da dommen på 26 uger er blevet gjort betinget. Parret slipper dog ikke for at tage arbejdshandskerne på, da de samtidig blev dømt til 200 timers samfundstjeneste.

Det skriver Daily Mail.

Selvom ferieopholdet var helt tilbage i juli 2015, rejste parret først kravet mod TUI i april 2016 og krævede 50.000 pund (418.000 danske kr., red) i erstatning. Parret hævdede ifølge britiske medier, at de var blevet så syge af madforgiftning undervejs på ferien, at de var henlagt til sengen. På parrets sociale medier var det dog tydeligt at se, at virkeligheden var en helt anden.

På flere billeder på Facebook kunne TUI's advokater nemlig se parret spise, drikke og nyde hotellivet ved poolen i den periode, hvor de påstod, de havde ligget syge.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Et af de billeder på Facebook, hvor parret bestemt ikke ser syge og sengeliggende ud. Foto: Privat
Et af de billeder på Facebook, hvor parret bestemt ikke ser syge og sengeliggende ud. Foto: Privat

Par fik madforgiftning i Tyrkiet: Nu kan de ryge i fængsel

'Dommen sender et klart signal'
Da billederne kom frem, valgte parret at trække erstatningskravet tilbage, men det var for sent, for TUI valgte at sagsøge det 'syge' par for falske anklager - for at sende et budskab.

- Dommen sender det klarest mulige signal om, at domstolene slår hårdt ned på ethvert forsøg på at komme med en falsk anmeldelse om opstået sygdom under ferien, siger Mark Tanzer, som er administerende direktør i ABTA (Association of British Travel Agents) til The Guardian og fortsætter:

- Der har været en stor stigning af disse falske anmeldelser, der koster hoteller og rejsebureauer millioner af pund. Enhver, der føler sig fristet til at komme med en falsk anmeldelse, må nu indse, at man risikerer en dom og fængselsstraf.

Parret, der ikke længere er sammen, har gennem hele sagen forsvaret sig med, at erstatningskravet aldrig har været så højt, som TUI ellers påstår.

- Jade var syg på ferien, men det er rigtigt, at hun ikke var så syg, som der ellers blev givet udtryk for, har Nicola Hunter, der forsvarer parret, sagt.

På trods af dommen på 26 ugers betinget fængsel og 200 timers samfundsstjeneste, er parret sluppet forholdsvist billigt. De stod nemlig til en straf på op til tre års fængsel.

Nægtede at spilde ferietid på brok: Men det var en dum idé