Par løj om sygdom på ferien: Nu skal de bag tremmer

Et par ville have erstatning af flyselskabet Thomas Cook, fordi de påstod at have fået madforgiftning på to ferier. Det viste sig dog at være en løgn, og nu har de begge fået fængselsstraf

Paul Robert og Deborah Briton skal i henholdvis 15 og 9 måneders fængsel for bedrageri. Foto: Peter Byrne/PA Photos/Ritzau
Paul Robert og Deborah Briton skal i henholdvis 15 og 9 måneders fængsel for bedrageri. Foto: Peter Byrne/PA Photos/Ritzau

Et engelsk par har lært på den hårde måde, at det ikke kan betale sig at lyve og snyde. I hvert fald ikke, hvis man bliver opdaget.

53-årige Deborah Briton og 43-årige Paul Robert skal nemlig en tur bag tremmer, fordi de løj om, at de og deres to børn blev syge på to ferier til Mallorca i henholdsvis 2015 og 2016.

Det skriver adskillige britiske medier – heriblandt BBC.

Familien påstod at have fået madforgiftning på ferierne og ville have en erstatning på 20.000 pund (167.000 danske kroner) af flyselskabet Thomas Cook, fordi deres ferier blev ødelagt af sygdommen.

Problemet var bare, at parret på de sociale medier pralede med deres ferier, som med deres egne ord var fyldt med 'sol, latter og glæde'. Derfor blev de fredag dømt for bedrageri i retten i Liverpool.

- Forsikringskravet var løgn fra start til slut. I hævdede, at I selv og jeres børn på to separate ferier havde lidt af sygdom, men jeres påstande var fuldstændig falske. Hvorfor gjorde I det? Af grådighed, sagde dommer David Aubrey QC, da straffen blev fastsat.

Deborah Briton kan se frem til 9 måneder i fængsel og Paul Robert til 15 måneder.

'Stanken af afføring og mug var gennemtrængende', lyder det fra en dansker, som bestemt ikke var tilfreds med sit hotelværelse på Gran Canaria. Foto: Arkivfoto Ferie Rasende feriedansker: 'Det er jo ikke mig, der har skidt toilettet fuldt'

Troede ikke, det ville blive opdaget
- Så er vi sikkert hjemme igen efter to uger med sol, latter, glæde og tårer. Alle vores elskede ferie-venner gjorde ferien fantastisk, skrev Deborah Briton blandt andet på Facebook efter den første ferie i juni 2015.

- Hjemme efter en fantastisk ferie. Den bedste nogensinde indtil videre, skrev hun efter nummer to ferie i juli 2016.

En måned efter – i august  2016 -, fik piben dog en anden lyd, da parret kontaktede en advokat gennem firmaet 'David Norman Solicitors', hvor parret pludselig påstod, at begge deres ferier var blevet så ødelagt af sygdom, at de ville have 167.000 kroner tilbage i erstatning.

- Vores klients ferie blev ødelagt på grund af deres symptomer, fordi de var syge resten af ferien. Det var umuligt for dem at nyde ferien, lød det i brevet om erstatning fra advokatbureauet.

Både Deborah Briton og Paul Robert erkendte sig i retten skyldig i fire tiltaler om bedrageri. Ifølge Paul Roberts forsvarer, Charles Lander, fik Paul idéen på en pub, hvor nogle gæster havde fortalt ham om tricket.

- Han troede naivt på dem, der fortalte ham, at det aldrig ville blive opdaget, lød det fra forsvareren i retten.

Der er ikke noget, der kan få folk op i det røde felt på samme måde som forsinkelser og ekstra ventetid. Foto: Polfoto Ferie Utålmodige danskere går brok-amok: Bussen var 15 minutter forsinket!

Falske krav et stigende problem i England
- Dommen viser, hvor seriøst problemet med falske forsikringskrav er blevet. Denne sag er specielt sørgelig, fordi den reflekterer, hvad der foregår i den britiske rejseindustri, og vi bliver simpelthen nødt til at beskytte vores ferier og vores kunder fra det mindretal, som snyder systemet, siger en talsmand fra flyselskabet Thomas Cook.

Sagen har skabt stor opmærksomhed i England, hvor myndighederne med denne afgørelse har trukket en streg i sandet for at gøre op med det stigende problem af folk, der laver falske erstatningskrav.

Siden 2013 er erstatningskrav for madforgiftning på ferier steget med 500 procent, skriver The Guardian. Den konservative politiker og landets udenrigsminister, Boris Johnson, har sarkastisk udtalt, at 'briternes fordøjelsessystemer må være de mest sarte i verden'.

- Stigningen af falske påstande mod rejsearrangører ødelægger Storbritanniens omdømme i udlandet. Derudover er det yderst uretfærdigt for dem, der virkelig bliver syge på ferien, men som risikerer at blive ofre for uberettiget mistænkeliggørelse. Dette er det første skridt i kampen mod epidemien af falske ferie-krav, siger den britiske udenrigsminister.

Hvis Deborah Briton og Paul Robert havde vundet sagen, ville det ikke kun have kostet flyselskabet Thomas Cook de 167.000 i erstatning, men også 27.000 pund (225.000 kroner) i sagsomkostninger.

Emin har klaget til rejseselskabet, som han føler har snydt ham, men de har ikke vendt tilbage på hans henvendelse. Foto: Privat Ferie Emin betalte 21.000 kr. for rejse: - Madrasserne var klamme og der lugtede af pis

54 kommentarer
Vis kommentarer