Par på bryllupsrejse fanget på femstjernet hotel i Maldiverne

Historien vækker harme på sociale medier, fordi hotellets personale ikke må tage hjem, så længe der stadig er betalende gæster

Hvedebrødsdagene blev ikke helt så bekymringsfri som håbet for et nygift par, der valgte at fejre deres vielse på et femstjernet hotelresort i Maldiverne. Arkivfoto: Polfoto
Hvedebrødsdagene blev ikke helt så bekymringsfri som håbet for et nygift par, der valgte at fejre deres vielse på et femstjernet hotelresort i Maldiverne. Arkivfoto: Polfoto
Følg Ferie

- En ekstravagance.

Sådan beskriver Olivia og Raul de Freitas deres beslutning om at tage på en seks dage lang bryllupsrejse til Maldiverne over for New York Times.

Parret fløj fra Sydafrika til det paradisiske ørige i Det Indiske Ocean søndag 22. marts, mens coronavirussen var godt i gang med at sprede sig til det meste af verden.

De havde deres betænkeligheder ved at tage af sted, fortæller de til New York Times. En rejseagent forsikrede dem imidlertid om, at der ingen grund til bekymring var, og at de nok skulle komme hjem, lyder det.

Men sådan gik det ikke. Allerede onsdag 25. marts besluttede Sydafrika, hvor parret er fra, at lukke sine lufthavne. Stort set samtidig indførte Maldiverne lignende restriktioner.

Evig bryllupsrejse
Nu er det nygifte par så indespærret på deres femstjernede luksushotel.

Her udgør Olivia og Raul de Freitas de eneste tilbageværende gæster. Og da hotellet har en hel ø for sig selv, kan parret også kalde sig øens sidste turister.

Umiddelbart lyder det ikke som den værste måde at tilbringe sin karantæne, men fornøjelsen kan blive dyr. Hotellets billigste værelse står til 5150 kroner for én overnatning.

Godt nok har det sydafrikanske par, hvor konen er skolelærer og manden slagter, fået en håndsrækning fra hotellet i form af rabat, men mest af alt ligner bryllupsrejsen begyndelsen på et privatøkonomisk mareridt.

- Alle siger, at de ville ønske, det var dem, der var fanget på en tropisk ø, indtil de faktisk har prøvet det, siger Olivia de Freitas til New York Times.

Odin er fanget i Indien: - Det er lidt uhyggeligt

Sure opstød på Twitter
Historien har været bragt i flere medier og vakt en del harme på sociale medier.

Kritikken af det sydafrikanske par går blandt andet på, at hotelpersonalet – der stadig modtager løn – ikke kan få lov at tage hjem, så længe der stadig er gæster på hotellet.

Se nogle af reaktionerne her (Artiklen fortsætter under opslagene):

Seneste melding er, at parret har fået tilbud om at blive sejlet til et andet femstjernet hotel, hvor man vil isolere udenlandske turister i samme situation som Olivia og Raul de Freitas.

Personalet på hotellet har i mellemtiden fået at vide af hotelledelsen, at de ikke kan tage hjem til deres familie før to uger efter, at den sidste gæst har forladt resortet.

Ifølge Johns Hopkins University er der registreret 19 tilfælde af coronavirus på Maldiverne.

Fanget i Peru: Som at være i fængsel

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+