Park tvinger kræftramt delfin til at optræde

Dyrevelfærdsorganisation raser over delfinpark, der stadig tvinger den 47-årige og tidligere kræftsyge delfin Bucky til at optræde

47-årige Bucky tvinges til at optræde i delfinshows på trods af en tidligere cancerdiagnose. (Foto: Australia for Dolphins)
47-årige Bucky tvinges til at optræde i delfinshows på trods af en tidligere cancerdiagnose. (Foto: Australia for Dolphins)

Parken Dolphin Marine Magic i Australien er kommet ud på dybt vand på grund af klager fra miljøaktivister om parkens behandling af en særlig delfin. Det skriver Daily Mail.

Den 47-år gamle delfin Bucky bliver nemlig stadig tvunget til at optræde i de daglige delfinshows på trods af hans tidligere kræftdiagnose.

Her skal han blandt andet hoppe gennem ringe, lave flips og give 'delfinkys' til parkens gæster.

For syg og for gammel
Aktivisterne klager ikke kun på baggrund af Buckys tidligere sygdom, men også på grund af dyrets høje alder.

En 47-årig delfin bør ikke arbejde så mange timer, som Bucky tvinges til at gøre, mener dyrevelfærdsorganisationen Australia for Dolphins' direktør, Sarah Lucas.

– Der er to til tre delfinshows om dagen. Da vi talte med en medarbejder fra parken, fortalte han, at Bucky er med i de fleste af dem. Men vi ved ikke præcis, hvor mange han er med i hver dag, fortæller hun The Dodo.

Den gennemsnitlige levealder for delfiner er mellem 40 og 50 år, og Buckys 47 år svarer til cirka 80 menneskeår. Det skriver The Dodo.

En delfin kom den amerikanske model til undsætning, da hun tabte sin mobiltelefon i havet. (Foto: Flickr/Juanedc) Ferie Amerikansk model taber sit kæreste eje i vandet – delfin henter det

For meget arbejde
Chefen for Dolphin Marine Magic Paige Sinclair nægter dog, at delfinen er overbelastet. Hun fortalte SBS i sidste uge, at alle delfinerne er på rokade til de forskellige shows og derfor har faste fridage.

Og så har dyrene behov for aktivitet, fortæller hun.

– Vores dyr har behov for berigelse i livet, og de kan ikke bare lave ingenting, siger Paige Sinclair til SBS.

Bucky har boet i parken, siden den var seks måneder gammel, hvor den blev reddet og sat i fangenskab.

Også Tripadvisor er røget i fedtefadet hos dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection, der påstår, at rejsesitet tjener penge på dyremishandling.

20 kommentarer
Vis kommentarer