Pas på kopivarer på ferien: Falsk designertaske gav bøde på 75.000 kr.

En svensk kvinde fik mere end et rap over fingrene, da hun mellemlandede med en falsk designertaske under armen

De ellers så billige falske designertasker, kan gå hen og blive dyrere end den ægte vare, hvis du bliver fanget med den i et land med hårde straffe mod kopivarer. Foto: Colourbox
De ellers så billige falske designertasker, kan gå hen og blive dyrere end den ægte vare, hvis du bliver fanget med den i et land med hårde straffe mod kopivarer. Foto: Colourbox
Følg Ferie

Det kan være yderst tillokkende at købe en billig kopi af den designertaske, man har ønsket sig i mange år, men som man ikke har haft råd til.

Men hvis du ikke passer på, kan den ellers så billige kopivare vise sig at blive langt dyrere end den ægte version.

Det gjorde sig i hvert fald gældende for en svensk kvinde, der blev fanget med en falsk designertaske under armen, da hun mellemlandede i et ikke-oplyst land i Europa, skriver det svenske medie HD.

Kvinden fik nemlig en bøde på hele 10.000 euro (75.000 kroner) for at være i besiddelse af kopivaren.

Den svenske kvinde er dog ikke den eneste, som har fået mere end et rap over fingrene for at være i besiddelse af falske designervarer.

En svensk skoleklasse blev straffet med 3000 euro (22.000 kroner, red.) i bøde for at købe falske bælter og solbriller.

Mange turister er ikke klar over, at man risikerer store bødestraffe, hvis man mellemlander i lande med strenge love med de billige kopier af designervarer, skriver HD, og derfor advarer den svenske forbrugerorganisation, Konsument Europa, mod at købe billige kopivarer på ferien.

Vidste du det? Stewardessen hader, når du bestiller dette på flyet

Danmark er ligeglade
I Danmark er det både tilladt at købe og bruge kopivarer, så længe man ikke sælger de falske varer videre til familie, venner, på markeder eller andre steder. Alligevel advarer Forbrugerrådet stærkt imod, at man køber kopier af designervarer.

- Man har i stigende grad fundet eksempler på, at det kan være farligt. Man ved ikke, hvad tasken er behandlet med, fordi den slags varer er helt uden for alle de regler, som gælder i EU, siger Benedicte Federspiel fra Forbrugerrådet til Ekstra Bladet, og uddyber:

- Måske den er behandlet med kræftfremkaldende stoffer, ulovlige farvestoffer eller allergifremkaldende stoffer, så vi opfordrer folk til at holde sig væk fra kopivarer,

Hvis man alligevel ikke kan lade være med at købe det billige ur eller den billige taske på ferien, som ligner den ægte version på en prik, så skal man passe ekstra godt på, at man ikke befinder sig i et land, hvor reglerne er markant hårdere end herhjemme.

- Vi (Danmark, red.) er afslappede omkring kopivarer til egen brug, men det er andre lande så sandelig ikke. Især i Frankrig og Italien kan der altså falde store bøder, hvis du er i besiddelse af kopivarer, fortæller Benedicte Federspiel.

Flyskræk? Så kig væk: Skrigende passagerer kastet rundt i fly

Hammeren falder, hvis du sælger videre
Selv hvis du ikke er opmærksom på, at den nye vare, du har købt, ikke er ægte, er der ikke noget at gøre, hvis du bliver fanget med fx en falsk designertaske under armen i lande med skarpe regler.

- Det er meget svært at overbevise om, at man ikke troede, det var en kopivare. Man kan ikke rigtig forklare sig ud af, at man troede en Louis Vuitton-taske kostede 100 kroner.

Selvom vi har mere løse regler herhjemme, kan du dog godt komme i problemer i tolden, hvis du vender hjem til Danmark med flere kopier af den samme falske vare, forklarer Benedicte Federspiel:

- Så kan du faktisk komme godt og grundigt på den, for det er ulovligt at sælge kopivarer videre. Almindelige mennesker skal ikke kriminaliseres, men hvis man kommer hjem med flere af de samme tasker, så nærmer man sig erhvervsdrivende, og så falder fars hammer altså, for der er reglerne skarpe, så det skal man altså holde sig fra.

Stewardesse taget på fersk gerning: Hælder champagne-rester tilbage i flasken

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?