Pas på, på ferien: Ukendt lov i Japan taget i brug

En ukendt lov i Japan, som kan ramme mange turister, er pludselig blevet håndhævet, og det skaber nervøsitet hos landets tatovører

Følg Ferie

Det er yderst populært for turister at få en tatovering, når de er i Japan, men problemet er bare, at tatoo-butikkerne ifølge en forholdsvis ukendt japansk lov faktisk har været ulovlige siden 2. verdenskrig.

Tidligere har lovgivningen ikke været taget i brug, men i sidste uge blev den håndhævet, da retten i Osaka idømte tatovøren Taiki Masuka en bøde på 150.000 yen, hvilket har sendt chokbølger gennem landets mange tatovører.

Det skriver News.com.au.

Overraskende: Her er verdens travleste flyrute

 

Kun læger må tatovere
I Japan var tatoveringer forbudt i årene fra slut 1800-tallet til 1940'erne, men efter 2. verdenskrig blev de lovlige, så længe tatovøren har en såkaldt 'medicin license', som i det store hele betyder, at man skal være uddannet læge for at tatovere.

I 2015 foretog japansk politi en razzia i Taiki Masukas tatoo-butik, hvor han fik besked på at betale en bøde på 300.000 yen - knap 17.000 kroner -, men i stedet bragte tatovøren sagen for retten, fordi han mente, at tatovering er en kunstform og ikke en medicinsk praksis.

Det mente retten i Osaka dog ikke, som dog halverede den 29-årige tatovørs bøde til 150.000 yen (8.500 kroner), men sagen er diskuteret ivrigt i landet, da den potentielt kan ødelægge landets omfattende tatoo-industri, fordi tatovørerne er bange for at blive den næste, der bliver ramt af enorme bøder.

Ingen kvinder tilladt: FN vil give japansk ø særstatus

 

Turist og tatovering
Hvis du selv planlægger en tur til Japan, og du gerne vil have udsmykket din krop med et livslangt minde, kan det stadig godt lade sig gøre.

Du kan nemlig ikke blive straffet for at blive tatoveret af en person uden den såkaldte 'medical license', så det gælder bare om at finde en tatoo-butik, der tør risikere en stor bøde.

Taiki Masukas har nu anket bøden på 150.000 yen. Det er uvist, hvornår den endelige dom falder.

Pas på, på ferien: Her får du kæmpebøde for at smide cigaretskod og tyggegummi

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+