Pas på panserne: Sådan får du en bødefri bilferie

Få ikke kør-selv-sommerferien ødelagt af små sedler og ekstra udgifter – her er nogle vigtige færdselsregler at skrive sig bag øret, før man sætter sig bag rattet

Før du sætter dig bag rattet og kører sydpå på sommerferie, kan du lige tjekke her, om du har styr på de vigtigste færdselsregler i udlandet. Så undgår du lettere bøderne. Foto: Polfoto
Før du sætter dig bag rattet og kører sydpå på sommerferie, kan du lige tjekke her, om du har styr på de vigtigste færdselsregler i udlandet. Så undgår du lettere bøderne. Foto: Polfoto

Er bilen ved at være pakket til bilferien sydpå?

Har du også pakket færdselsguiden? Hvis ikke kan du her få en hurtig genopfrisker af, hvordan du undgår bøderne i udlandet.

Ekstra Bladet har samlet en række vigtige regler for parkering og kørsel på nogle af danskernes foretrukne destinationer på kør-selv-ferien.

Tyskland
Ekstra Bladet skrev tidligere på måneden, at Tyskland vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2030, men indtil da skal turister stadig være opmærksomme på landets særlige krav til bilernes miljøvenlighed.

Ifølge Autopartners hjemmeside er der nemlig i visse tyske byer for eksempel indført miljøzoner, hvor alle biler skal være mærket med et særligt miljømærkat.

Det gælder blandt andet byerne Berlin, Hannover og Köln.

Sørg derfor for at tage et smut forbi en af TÜV-stationerne eller DEKRA-værkstederne i Tyskland eller køb mærket hjemmefra via FDM.

Når du skal parkere i Tyskland, skal du også være grundigt forberedt. I følge en pressemeddelelse fra Easypark gælder den danske p-skive nemlig ikke i Tyskland.

Her skal du nemlig bruge en helt særlig tysk skive.

Spanien
I Spanien skal du virkelig holde styr på kalenderen, for her afhænger parkeringsreglerne nemlig af den givne dato.

Sidder du i bilen på en ensrettet vej på en dag med lige dato, skal bilen parkeres på den side af vejen med lige husnumre.

Det omvendte gælder for de ulige datoer. Der skal du nemlig smide slæden foran husene med ulige numre ved hoveddøren.

Vær også opmærksom på, hvor længe du må parkere. I Madrid har man for eksempel særlige zoner, hvor parkeringen maksimalt må vare to timer.

Italien
Også i Italien er grønt lig med godt. Flere italienske byer har miljøzoner, som man skal være opmærksom på som besøgende bilist. Det er blandt andet gældende i populære byer som Rom, Milano og Napoli.

Reglerne for de forskellige miljøzoner varierer fra by til by, så sørg for at tjekke op på de grønne regulativer inden afrejsen.

Vær også opmærksom på specielle parkeringsregler, som de blandt andet har i Milano. Her har p-båse nemlig forskellige farver, og du skal selv parkere i de gule, som er til gæsterne.

Frankrig
I Frankrig er de meget glade for mærkater og tilladelser.

Når du skal køre på de franske motorveje, skal du nemlig have særlige mærkater, der bekræfter, at du har betalt motorvejsafgifterne.

Og hvis du vil parkere i de 'blå zoner' i visse franske byer, skal du huske at hente en parkeringstilladelse på tankstationen eller et af de større hoteller. Zonerne er nemlig lavet specifikt til bilister med tilladelsen.

Husk også altid at have advarselstrekanten i bagagerummet. Det er obligatorisk inventar for alle bilister i Frankrig.

Elsker du Santorini? Santorini elsker i hvert fald ikke dig. Her begrænser de nemlig antallet af besøgende turister. Foto: Flickr/Maggie Meng Ferie Disse populære feriesteder ville ønske du blev hjemme  

25 kommentarer
Vis kommentarer