Annonce:
Annonce:

Pas på pengegriske læger på ferien: Opererer unødvendigt

Grådige udenlandske læger kan hurtigt finde måder at overbehandle danskerne på, hvorefter de sender regningen til Danmark

Overbehandling i udlandet kan være alt fra unødvendige blodprøver og scanninger til grov overbehandling såsom unødvendige operationer. Arkivfoto: Kanal 5
Overbehandling i udlandet kan være alt fra unødvendige blodprøver og scanninger til grov overbehandling såsom unødvendige operationer. Arkivfoto: Kanal 5
Annonce:
Følg Ferie

Flere populære feriedestinationer ligger i toppen, når det kommer til overbehandling, hvor grådige udenlandske læger finder måder, hvorpå de kan gøre banale lidelser langt mere alvorlige, hvorefter de sender regningen direkte til Danmark.

Sådan lyder advarslen fra SOS International, som fortæller, at det især er ferierende danskere i Spanien, Grækenland og Tyrkiet, der risikerer at blive overbehandlet på private klinikker og hospitaler denne sommer.

Danske læger fraråder operationer
Helt slemt står det til i Tyrkiet:

- Vi ser generelt et voldsomt omfang af overbehandling af turister, der får brug for lægehjælp i Tyrkiet, og vi vurderer, at der enten er sket eller gøres forsøg på overbehandling i over 40 procent af alle henvendelser fra landet, siger Poul Crone, som er læge hos SOS International.

Annonce:

Derudover oplever organisationen, at der på de tyrkiske privathospitaler er en større grad af grov overbehandling i form af operationer, som en dansk læge ville fraråde.

Til sammenligning vurderer SOS international, at der i Spanien gøres forsøg på overbehandling i 30-40 procent af henvendelserne, mens der i Grækenland er forsøg på overbehandling i 25-30 procent af sagerne, hvis alarmcentralen ikke kontaktes i tide.

Britisk turist død: Hospitalsregningen var for dyr

Det skal du gøre
Assistanceorganisationen opfordrer danskerne til at kontakte sit forsikringsselskabs rejsealarmcentral, inden de gør brug af deres rejseforsikring, hvis de har akut brug for lægehjælp på sommerferien.

På den måde kan en dansk læge følge sagen og sikre korrekt behandling.

Annonce:

- Overbehandling kan forekomme på private hospitaler og klinikker i udlandet og kan være alt fra unødvendige blodprøver og scanninger til akutte operationer af ledbånd eller knoglebrud, som man aldrig ville foretage på et dansk hospital, siger Poul Crone, som påpeger, at selv mindre grove former for overbehandling kan ødelægge en ferie:

- Hvis en klinik f.eks. ordinerer, at den rejsende skal vende tilbage til unødvendige tjek, så påvirker det hele familiens ferie og kan også skabe ubegrundet nervøsitet.

Herunder kan du se i hvilke lande, danske rejsende oftest skulle have akut hjælp af SOS International i sommeren sidste år.

 

Fakta: Overbehandling i Spanien, Tyrkiet og Grækenland

Overbehandling sker ikke på offentlige hospitaler, men er et problem, der er knyttet til private klinikker og hospitaler i nogle lande og ofte i turistområder.

Overbehandling kan være alt fra unødvendige blodprøver og scanninger til grov overbehandling som f.eks. unødvendige operationer.

Undgå risiko for overbehandling ved at ringe til alarmcentralen i stedet for at spørge efter vej til en læge i hotelreceptionen. Hoteller i turistområder har tit en aftale med en privat klinik og får penge for at sende turister derhen.

Kilde: SOS International

Par løj om madforgiftning på ferien: Nu er dommen faldet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: