Penge tilbage i skat? Her skal du rejse hen

Hvis du får penge tilbage i skat, kan det være, at du skal bruge dem på en rejse – f.eks. til Berlin, Lissabon eller Cuba

Skattefars gave kan snildt bruges til en lille tur til f.eks. Berlin. (Foto: Juan Cabanillas/Flickr)
Skattefars gave kan snildt bruges til en lille tur til f.eks. Berlin. (Foto: Juan Cabanillas/Flickr)
Følg Ferie

Har du tjekket din årsopgørelse, og er du en af de danskere, der får penge tilbage i skat? Måske skulle du bruge dem på en rejse. Hvis det er den første idé, der popper op på nethinden, er det slet ikke så usædvanligt.

En ny undersøgelse fra rejsesøgesmaskinen Momondo.dk viser nemlig, at danskerne gerne bruger penge på at rejse. Faktisk er det en udgift, vi prioriterer over ting som elektronik, mad, vin, mode og forbedringer i hjemmet.

Så skal der plyndres: Otte vikingedestinationer du skal opleve  

– Mange danskere ser det nok lidt som en uventet indtægt, der godt må bruges på forkælelse, f.eks. en ekstra ferie. I vores undersøgelser ser vi år efter år, at rejser generelt er noget af det, folk allerhelst vil bruge penge på, siger Lasse Skole Hansen, der er presseansvarlig hos Momondo.dk.

Rejsesøgemaskinen har derfor, ganske oplagt, udarbejdet en liste over destinationer, hvor du kan flyve hen for den overskydende skat.

Under 700 kr.: Nord- og østeuropæiske storbyer
Selvom beløbet er i den mindre ende af skalaen, er mulighederne alligevel store for at få masser af oplevelser i Nord- og Østeuropas storbyer.

Berlin, Tyskland. Fra 415 kr. t/r
Hvad end du rejser alene, som par eller familie, er den tyske hovedstad en oplagt destination til enhver slags ferie. Kort transporttid, budgetvenlige hoteller og spisesteder samt hippe, kulturelle oplevelser gør byen gentagne besøg værd.

Fra København: 415 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 23. april med EasyJet (direkte)

Fra Billund: 681 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 23. april med Ryanair (1 stop)

Oslo, Norge. Fra 578 kr. t/r
Den norske krone er lav, så det er et rigtig godt tidspunkt at besøge Norge, hvis man vil nå lidt længere for pengene i det ellers dyre land. Hovedstaden Oslo har både naturoplevelser og storbyliv at byde på. Besøg f.eks. en af de over 40 øer, der ligger i Oslofjorden og gå en tur ved havnefronten, hvor du kan nyde synet af Operahuset med fjorden i baggrunden.

Fra København: 580 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 23. april med Norwegian (direkte)

Fra Billund: 578 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 23. april med Norwegian (direkte)

Vilnius, Litauen. Fra 491 kr. t/r
Rækker budgettet og feriedagene kun til en miniferie, er Litauens hovedstad Vilnius bestemt et besøg værd. Byen, der er en af Europas billigste storbyer, er spækket med spændende arkitektur, herunder en masse kirker og en gammel bydel, der er på Unescos liste over verdenskulturarv.

Rejser du fra Billund skal du dog have lidt ekstra op af lommen for at komme afsted.

Fra København: 491 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 23. april med Ryanair (1 stop)

Fra Billund: 1.492 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 23. april med Air Baltic og KLM (1 stop)

To muslimske kvinder smidt af flyet: Stirrede på stewardessen  

Under 1.400 kr.: Sydeuropæisk varme
Rækker den overskydende skat lidt længere, og længes du efter varme, er en tur sydpå en oplagt måde at spendere pengene på.

Alicante, Spanien. Fra 698 kr. t/r
Alicante er stedet, hvor du kan tage forskud på sommeren. Byen er fuld af appetitvækkende madmarkeder, eksotiske palmer, gamle borge og nogle af Spaniens bedste strande, som strækker sig kilometer for kilometer ned ad kysten mod Middelhavet og byder på både brede, hvide sandstrande og små, private laguner omgivet af klipper.

Fra København: 698 kr. t/r med afrejse 18. april og hjemrejse 24. april med Ryanair (direkte)

Fra Billund: 1.168 kr. t/r med afrejse 18. april og hjemrejse 24. april med Ryanair og Brussels Airlines (1 stop ud, 2 stop hjem)

Istanbul, Tyrkiet. Fra 902 kr. t/r
Den tyrkiske metropol er for alvor kommet på radaren for storbyrejser. Byen er da også flere besøg værd med dens kombination af arkitektur fra flere imperier, blanding af europæisk og asiatisk kulturarv og et pulserende storbyliv med natklubber, der har åbent til den lyse morgen, og hyggelige restauranter, hvor man kan sidde ude og nyde det lune middelhavsklima.

Fra København: 1.091 kr. t/r med afrejse 18. april og hjemrejse 24. april med KLM (1 stop)

Fra Billund: 902 kr. t/r med afrejse 18. april og hjemrejse 24. april med KLM (1 stop)

Lissabon, Portugal. Fra 963 kr. t/r
I det charmerende Lissabon kan du spise dig mæt i noget af det bedste skaldyr og fisk, Europa har at byde på, og du kan nyde byen på gåture gennem smalle gader eller med en kaffe i hånden med udsigt over smukke pladser. Byen er bakket, så hop på en sporvogn mod kvarteret Alfama, der er byens ældre kvarter. Her kan du lytte til den traditionelle folkesang Fado og udforske nattelivet.

Fra København: 963 kr. t/r med afrejse 18. april og hjemrejse 24. april med Ryanair (1 stop)

Fra Billund: 1.348 kr. t/r med afrejse 18. april og hjemrejse 24. april med Ryanair og Brussels Airlines (1 stop ud, 2 stop hjem)

Under 6.000 kr.: Caribiske paradisøer
Inden for de senere år er det generelt blevet nemmere og billigere at komme til Caribien. Det har medført en øget interesse for regionen, der tiltaler danskerne med sine eksotiske strande, smukke natur og varme klima året rundt.

San Juan, Puerto Rico. Fra 5.070 kr. t/r
Den destination, der sidste år oplevede den største stigning i søgninger på Momondo.dk, er Puerto Rico. Her mødes spansk og amerikansk kultur i et spændende miks, og østaten, der er beliggende i det nordlige Caribien, byder bl.a. på de smukkeste sandstrande og et farverigt undervandsliv, der gør sig godt til dykning.

Fra København: 5.070 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 26. april med Norwegian Air Shuttle og Delta Air Lines (1 stop)

Fra Billund: 5.778 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 26. april med United Airlines (2 stop)

Fort-de-France, Martinique. Fra 4.466 kr. t/r
I Caribien nord for Trinidad og Tobago ligger Martinique, der er et oversøisk fransk departement og derfor har fransk som officielt sprog. Mens den nordlige del af øen byder på bjerge og vulkanlandskab, er der i den sydlige del sandstrande og sukkerplantager.

Fra København: 4.489 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 26. april med Air France (1 stop)

Fra Billund: 4.466 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 26. april med Air France (1 stop)

Havana, Cuba. Fra 4.881 kr. t/r
Cuba er de seneste år blevet en populær destination for danskere, der vil se landet, før de amerikanske turister tager over. I landets farverige hovedstad Havana kan man om dagen beundre den enestående arkitektur, og om aftenen opleve et mindst ligeså interessant natteliv fyldt med caribiske rytmer.

Fra København: 4.881 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 26. april med Air Canada og SAS (2 stop)

Fra Billund: 5.553 kr. t/r med afrejse 19. april og hjemrejse 26. april med Air Canada og SAS (2 stop)

Pristjekket er udført 10. marts 2016.

Chokoladen på din hotelhovedpude er et scoretrick  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+