Peter Plys er for sexet: Her er verdens mest bizarre love

Det er ikke altid lovgivningen giver mening, så det kan godt betale sig at være lidt opmærksom, når du rejser afsted på ferie

Foto: Koji Sasahare/AP
Foto: Koji Sasahare/AP

Så sent som i sidste uge vedtog Polen det kontroversielle lovforslag, der nu gør det strafbart at omtale landets rolle i nazisternes udryddelse af jøder - det inkluderer blandt andet at kalde koncentrationslejren Auschwitz for polsk.

Hvis man gør det, kan det fremover give en bøde eller i værste koste op til tre år i spjældet.

Rundt omkring i verden findes der i den grad love, der ikke ligefrem følger med tiden (eller i visse tilfælde logikken), og som på papiret kan få folk i vældige problemer, hvis de ikke er opmærksomme, når de drager afsted på ferie.

Det er fx ikke mere end fem år siden, at den amerikanske stat Mississippi afskaffede slaveriet, og det er heller ikke mere end fem år siden, at den franske regering ændrede en lov, der gjorde det ulovligt for kvinder at gå med bukser i hovedstaden, Paris.

Det australske medie News.com.au har samlet nogle af de mest bizarre love i verden, som stadig gælder, og ting som man i mange tilfælde ikke ville have nogen anelse om er ulovlige.

Turist anholdt i lufthavnen i Island: Havde for meget tøj på

I Thailand må du ikke træde på penge, da det bliver anset som respektløst mod den royale familie, da det er deres ansigter, der er på pengesedlerne.

I Tyskland må du ikke løbe tør for benzin på motorvejen. Selvom der ingen hastighedsbegrænsinger er på den tyske Autobahn, så må du altså ikke bevidst bremse bilen helt, og hvis du løber tør for benzin, anser politiet det som din egen fejltagelse og derfor får du en bøde for at stoppe på motorvejen.

I Polen er de ikke begejstrede for Peter Plys, da den, som en kritiker sagde i 2012, 'ikke har en komplet garderobe', 'er halvnøgen' og 'upassende i forhold til børn', og derfor har den lille polske by Tuszyn bandlyst figuren fra en legeplads i byen.

I Sri Lanka må du ikke have en tatovering af Buddha, da landet har en lovgivning, der skal beskytte buddhusme og altså Buddha. Tilbage i 2014 blev en britisk sygeplejerske tilbageholdt i fire dage under en ferie til Sri Lanka og sidenhen smidt ud af landet, fordi hun havde en tatovering af Buddha på sin arm.

Sidenhen har kvinden ved navn Naomi Coleman dog modtaget en erstatning på 4000 pund (cirka 33.000 kroner), da en britisk ret fandt frem til, at der ikke var retsgrundlag til en anholdelse.

Direkte i kachotten: Her er det ulovligt at klappe

I England passer man ekstra godt på sine gravide kvinder. De må nemlig tisse lige, hvor de vil - det inkluderer fx en politimands hjelm, hvis de bare lige spørger pænt først.

I den amerikanske stat Kentucky må du ikke skjule store våben, da det er ulovligt at skjule et våben, der er mere end 1,80 meter langt. Det er dog nok også de færreste, der kan formå at skjule et våben på den størrelse.

I byen York må du gerne dræbe en skotte, så længe han altså render rundt med en bue og en pil under armen.

I den italienske by Firenze skal du ikke hænge for meget ud ved kirker. Byen er i løbet af det sidste år nemlig blevet yderst irriteret over et stigende antal turister, der sidder og fylder ved de historiske seværdigheder.

Derfor kan du altså risikere at blive skyllet væk med en vandslange, da byens borgmester i 2017 indførte en regel om, at byens mest populære kirker fremover skal skylles med vand ved frokosttid, så det ikke længere er så attraktivt at hænge ud på kirkernes trappetrin.

'Internationalt farvand': Sådan undgik vennegruppe alkoholforbuddet nytårsaften

I Portugal må du ikke tisse i havet, så hvis du svømmer rundt på ferien og pludselig mærker varmt vand sive forbi, så har du altså i teorien svømmet forbi en kriminel strandgæst.

I Singapore skal du skylle ud i toilettet, for ellers koster dig det en bøde på omkring 900 danske kroner.

I landet med de mange skøre lovgivninger er det desuden ulovligt at smide tyggegummi på gaden, fodre duer, gå nøgen rundt i hjemmet med åbne gardiner samt at benytte en anden persons WiFi.

I Indonesien skal manden være højst, da en gammel lov siger, at det er forbudt for kvinder at være højere end deres mænd.

Seks turister anholdt i Kazakhstan: Var iført Borat-mankini