Annonce:
Annonce:

Pilot anholdt: Havde ladt pistol i håndbagagen

En pilot ansat af flyselskabet Southwest Airlines blev onsdag anholdt i lufthavnen, da han var på vej til at boarde flyet med pistolen

Piloten var i besiddelse af en 9 mm pistol, som han ikke havde våbentilladelse til. Foto: AP/Ferdinando Meazza/Arkivfoto
Piloten var i besiddelse af en 9 mm pistol, som han ikke havde våbentilladelse til. Foto: AP/Ferdinando Meazza/Arkivfoto
Annonce:
Følg Ferie

En pilot skabte stor panik samt en 45 minutter lang forsinkelse på fly 1106 til Las Vegas fra St. Louis Lambert International Airport i Missouri onsdag i sidste uge.

Med sig i sin håndbagage havde den unavngivne 51-årige pilot nemlig pakket lidt mere end blot nogle snacks til turen. Han havde også pakket en ladt pistol.

Det skriver flere amerikanske medier – heriblandt St. Louis Post-Dispatch.

Pistolen var af kaliberen 9 mm, og ifølge Jeff Lea, talsmand fra lufthavnen i Missouri, havde piloten ikke våbentilladelse, og derfor blev han arresteret på stedet.

Det er uvist, om den anholdte pilot skulle fungere som 1. eller 2. pilot på turen mod Las Vegas, men ifølge AP blev pistolen opdaget i sikkerhedstjekket klokken 05 lokal tid kort før boarding onsdag morgen.

Kvinde klagede over allergi: Politiet slæbte hende af flyet

Annonce:

Op til 100.000 kroner i bøde
Indtil videre er piloten ikke sigtet i sagen, men ifølge den amerikanske myndighed 'Transportation Security Administration' (TSA) kan det koste op til 16.000 dollars - omtrent 100.000 danske kroner - at være i besiddelse af et skydevåben i en amerikansk lufthavn.

TSA bekræfter episoden om den ladte pistol i en mail til St. Louis Post-Dispatch. Det samme gør flyselskabet:

- Vi er opmærksomme på episoden, der omhandler en Southwest Airlines-pilot i St. Louis Airport. Vi arbejder i øjeblikket sammen med de rette myndigheder for at få flere informationer i sagen. Vi har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt, lyder det fra Southwest Airlines.

Det er ikke ulovligt at rejse med et skydevåben i USA, men ifølge TSA's reglementer må våbnet ikke være ladt, våbnet skal pakkes ned i den indtjekkede bagage, man skal have en våbentilladelse og ejeren af skydevåbnet skal gøre flyselskabet opmærksom på skydevåbnet inden boarding.

Annonce:

På trods af disse regler er det ikke uvant for TSA at finde ladte skydevåben i passagerers håndbagage. Ifølge deres egne tal blev der fundet 3391 skydevåben i sikkerhedskontrolle landet over i 2016, og i 83 procent af tilfældene var pistolerne ladt.

Panik på fly til Cypern: Piloten besvimede

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: