Piloter blev blændet af lys fra stadion

Under indflyvning til den internationale lufthavn San Jose Mineta i Californien strømmede lyset fra Levi's Stadium – hjemmebane for the 49ers – ind i cockpittet på fly, så piloter mistede nattesyn

Lyset fra Levi's Stadium i San Jose, Californien, er så skarpt, at det blænder piloter. (Foto: Flickr/Brandon Zeman)
Lyset fra Levi's Stadium i San Jose, Californien, er så skarpt, at det blænder piloter. (Foto: Flickr/Brandon Zeman)

I marts måned indleverede pilot Christina Kurowicki en klage til de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, angående lyset fra Levi's Stadium i San Jose, Californien.

Lyset fra stadionet var så skarpt, at hun under en indflyvning henover det havde mistet sit nattesyn og dermed ikke kunnet se tilstrækkeligt udenfor. Det skriver NBC.

Livet er rart, når arbejdet bl.a. betyder, at man udvikler drinks på luksushoteller. (Foto: PR) Ferie - 23. sep. 2015 - kl. 17:53 Laver sangria i arbejdstiden: Han har Danmarks bedste job

Christina Kurowicki skrev desuden i sin klage, at lyset fra stadion var så skarpt, at det efterfølgende gav hende hovedpine, og at hendes kaptajn på flyet måtte forbi en læge for at få behandling.

– Det var blændende. Helt sikkert hæmmende. På et tidspunkt blev vi ret bekymrede for, om vi kunne bringe flyet sikkert ned, siger Christina Kurowicki til NBC.

Flere klager
Amerikanske piloter var faktisk allerede året forinden blevet gjort opmærksom på problemet. FAA havde nemlig udstedt en sikkerheds-notits til dem, som gjorde opmærksom på lys-problemet.

Siden notitsen udkom har FAA modtaget klager fra minimum seks piloter.

Se også: Hotel hjælper dig over dine kærestesorger

Nu håber man på, at Levi's Stadium vil reagere på problemet. Det er nemlig sket før, at et stadion har ændret lyset efter sikkerhedsklager fra piloter – bl.a. på det nærliggende Buck Shaw Stadium, som er hjemmebane for fodboldholdet San Jose Earthquakes.

The 49'ers har dog endnu ikke villet udtale sig i denne sag.

Jay Rollins, tidligere pilot hos American Airlines, med 20 års erfaring, understreger dog, at han håber, at holdet vil gøre noget – for sikkerhedens skyld.

– Som minimum bør stadionet installere afskærmning, siger han.

16 kommentarer
Vis kommentarer