Piloter ramt af luftsyge under landing

Voldsom turbulens gav både kaptajn og styrmand luftsyge – styrmanden var så voldsomt ramt, at han ikke kunne hjælpe med landingen

(Foto: Armando G Alonso/Flickr)
(Foto: Armando G Alonso/Flickr)

Kaptajnen ombord på Sky Regional flyet E175, der på vegne af Air Canada, fløj fra Toronto til Washington DC d. 31. marts, måtte lande flyet alene, da flyet under landing blev ramt af så voldsom turbulens, at styrmanden ikke kunne hjælpe. Kaptajnen var også selv dårlig. Det skriver The Aviation Herald.

Sådan kommer du med verdens største fly fra København

Flyet, der havde 44 passagerer ombord, blev ramt af voldsom turbulens, da det ved nedstigningen kom under 3.000 meters højde. Det gav begge piloter i cockpittet så stort ubehag, at de havde svært ved at styre flyet. 

Da flyet nåede ca. 500 meters højde indledte piloterne en go-around (afbrudt landing, red.) og modtog nye instrukser om indflyvning og landing. Det var på dette tidspunkt, at styrmanden blev for syg til at kunne flyve. Kaptajnen spurgte derfor om tilladelse til at flyve mod lufthavnen i Baltimore i en lavere højde, hvor turbulensen ikke var så voldsom, og lande der.

Han fik tilladelse til at lande i Baltimore, men ikke til at flyve lavt.

Indisk hær rydder op på Mount Everest

Heldigvis fik kaptajnen det under flyvningen til Baltimore en smule bedre, mens styrmanden igen blev ramt af luftsyge og måtte opgive at hjælpe kaptajnen. 

Det lykkedes kaptajnen at lande flyet i Baltimore 25 minutter efter go-around i Washington DC.

Denne dims fjerner flyveturens største frustration

Hvorfor blev de syge?
Forløbet har efterfølger fået flere piloter til at stille spørgsmål. En del forstår ikke, hvorfor de to piloter ikke sendte et nødsignal, andre overvejer, om piloternes ubehag kunne skyldes noget, de havde spist eller drukket, mens en tredje gruppe peger på, at det kan skyldes tømmermænd. Det skriver branchemediet Check-in.dk.