Pinlig pas-brøler: Brugte amerikansk lufthavn ved en fejl

200.000 taiwanske pas viser fejlagtigt den amerikanske lufthavn Washington Dulles i stedet for Taiwans Internationale lufthavn

Lufthavnen, man kan se i baggrunden på pas-designet, er ved en fejl den amerikanske Washington Dulles i stedet for Taiwans lufthavn. Foto: CNA
Lufthavnen, man kan se i baggrunden på pas-designet, er ved en fejl den amerikanske Washington Dulles i stedet for Taiwans lufthavn. Foto: CNA

Taiwan er landet i en pinlig bommert, fordi designeren bag ø-statens nye pas har taget fejl af Taiwan Taoyuan lufthavn og Washington Dulles lufthavn i USA.

Det skriver Focus Taiwan.

Bommerten blev ifølge BBC opdaget på de sociale medier mandag, da et foto af det nye pas cirkulerede rundt på Facebook, og tirsdag anerkendte The Ministry of Foreign Affairs (MOFA) så fejlen.

- Da designeren ville tilføje lidt ekstra detaljer til hendes skitse, fandt hun et foto frem, som fejlagtigt var krediteret som Taiwan Taoyuan Internationale Lufthavn, og brugte det som inspiration, forklarede Christine Tsai fra MOFA på et pressemøde.

I alt skal ’blot’ 285 pas trækkes tilbage fra taiwanske borgere, men hele 200.000 pas var allerede printet og gjort klar.

Danmark har et af de mest magtfulde pas i verden. Foto: Colourbox Ferie Rødt, grønt, sort eller blåt? Det betyder farven på passet

'Amerikas 51. stat'
Den pinlige fejl er siden mandag, hvor en Facebook-bruger delte billedet med teksten: ‘Amerikas 51. stat’, blevet gjort til grin på de sociale medier:

- Ved fyren ikke engang, hvordan hans egen lufthavn ser ud?, skriver en bruger på det kinesiske sociale medie Weibo ifølge BBC.

- Folk i Taiwan gik i seng og vågnede op som amerikanere, skriver en anden.

- Så pinlig en fejl, der skal betales af Taiwans skatteydere, skriver en tredje på Twitter.

Ifølge MOFA vil der nu endnu engang blive lavet nye pas - med et foto-design af den rigtige lufthavn -, som vil være klar i løbet af en måned.

Ferie Britisk ambassade i modvind: Advarer turister mod at drikke i Dubai

12 kommentarer
Vis kommentarer