Pinlig stavefejl får flere tusinde til at aflyse ferien

Flere end 3000 folk har aflyst deres rejse til den eksotiske ferie-ø Bermuda, fordi adskillige nyhedsmedier har taget fejl af 'Bermuda' og 'Barbuda'

Over 3000 turister har aflyst deres ferie til Bermuda, fordi adskillige medier - ved en fejl - har advaret mod at rejse dertil. Foto: All Over Press
Over 3000 turister har aflyst deres ferie til Bermuda, fordi adskillige medier - ved en fejl - har advaret mod at rejse dertil. Foto: All Over Press

Orkanerne i Caribien skabte stormflod, der både satte menneskeliv på spil og ødelagde flere af øerne i det caribiske hav. En af de øer er den lille, ukendte ø Barbuda, der ligger nord for Antigua.

Adskillige nyhedsmedier har dog ved en fejl skrevet, at det er den populære turist-ø Bermuda, som har lidt store skader af orkanerne Irma og Jose. Det på trods af, at de to øer ligger omkring 1600 kilometer væk fra hinanden, og at Bermuda ikke engang ligger i det Caribiske Hav, men i Atlanterhavet.

Og hvis den pinlige stavefejl ikke er nok i sig selv, så har fejlen også betydet, at mere end 3000 turister har aflyst deres ferie til Bermuda.

Det skriver Bloomberg.

Se også: Ingen turister i miles omkreds: Her er de mindst besøgte lande

Bermuda prøvede ellers lynhurtigt at gøre opmærksom på mediernes fejldækning, men på det tidspunkt florerede den falske nyhed allerede på de sociale medier, hvor folk advarede hinanden om at rejse til øen.

- Den sociale medie-kat var allerede sluppet ud af sækken, siger Keven Dallas, direktør for Bermuda Tourism Autority, til Bloomberg.

Et af de medier, der tog fejl af Bermuda og Barbuda, er New York Times, som efterfølgende har rettet den pinlige 'stavefejl':

- På grund af en redigeringsfejl, fejlidentificerede vi i en tidligere version af denne artikel én af de øer, som Irma raserede. Det var Barbuda, ikke Bermuda, lyder rettelsen på det amerikanske medie.

Se også: Smadret af orkaner: Sådan går det på danske rejseselskabers destinationer

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen