Pizza, donut, bacon – her får du USA's bedste

Pak din taske og husk din gaffel – og kom af sted mod USA's bedste madbyer

Tacos er på menuen, hvis du kommer til Austin, Texas (Foto:lucianvenutian/Flickr)
Tacos er på menuen, hvis du kommer til Austin, Texas (Foto:lucianvenutian/Flickr)

Der burde findes en regel, der forbød os at spise leverpostej, når menukortet byder på rigtig fransk brie, drikke Carlsberg, når vi kan få Staropramen eller spise frikadeller, når der er paella. Noget af det bedste ved at være udenlands er nemlig muligheden for at mæske sig i de kulinariske muligheder, man løber ind i, når man er væk fra de danske kølediske.

I USA byder de forskellige byer på hver deres specialiter og favoritter. Her er hvad du skal prøve og hvor.

San Diego, Californien

Amerikanerne skal helst have et eller andet friturestegt med (Foto: eric molina/Flickr)
Amerikanerne skal helst have et eller andet friturestegt med (Foto: eric molina/Flickr)

Amerikanerne er rigtigt gode til at lave retter om, så det kommer til at passe til den amerikanske stil (og forkærlighed for fast food). Og det er lige præcis, hvad der er sket med retten Carne Asada Fries, som San Diego-folket er vilde med.

San-Diego favoritten er en videreudvikling af den mexikanske ret Carne Asada, som består oksekød, der er skåret i strimler, krydret og grillet og typisk serveres med guacamole, grillede løg, sorte bønner, salsa og tortillas. Det eneste amerikanerne egentligt har gjort ved retten er tilføje pommes frites og fjerne tortillaen – der skal jo være noget, der er friturestegt.

Milwaukee, Wisconsin

På markerne omkring Milwaukee får grisene nok luft til at producere helt særlig bacon, siger de lokale (Foto: Randen Pederson/Flickr)
På markerne omkring Milwaukee får grisene nok luft til at producere helt særlig bacon, siger de lokale (Foto: Randen Pederson/Flickr)

Kommer du forbi Milwaukee i den nordlige stat Wisconsin, er det røget bacon, du skal kaste dig over. Baconen fra lokalområdet – Wisconsins bakker – er ifølge lokale og folk, der har prøvet det, virkelig godt. Og de lokale går da også næsten usandsynligt meget op i deres bacon. På en tur rundt i Milwaukee støder du bl.a. på restauranter med happy hour med gratis bacon, peanutbutter-bacon-burgere, baconsvøbt farsbrød, og under bacon-festivalen (ja, sådan en har de også) er der også bacon-kapløb, hvor præmien, der overrækkes ved målstregen, selvfølgelig er bacon fra lokalområdet.

Philadelphia, Pennsylvania

Kød, brød og ostesauce - hvad skulle man ikke kunne lide i den kombination? (Foto: Phil Denton/Flickr)
Kød, brød og ostesauce - hvad skulle man ikke kunne lide i den kombination? (Foto: Phil Denton/Flickr)

Den nøjagtige herkomst af Philly Cheesesteak sandwichen kendes ikke med hundrede procents sikkerhed. Men de fleste er dog alligevel ret sikre på, at den stammer fra Philadelphia. Her mødte det lyse brød for næsten 100 år siden eftersigende for første gang de karameliserede løg, de sauterede peberfrugter og champignoner, saucen, lavet af den italienske ost Provolone og det grillede oksekød. Til sammen udgør de altså den elskede Philly Cheesesteak sandwich.

Providence, Rhode Island

Tænk hvis en by på størrelse med Odense havde 32 Dunkin' Donut butikker... - det har Providence (Foto: lucianvenutian/Flickr)
Tænk hvis en by på størrelse med Odense havde 32 Dunkin' Donut butikker... - det har Providence (Foto: lucianvenutian/Flickr)

Providence må siges at være specialiseret, når det kommer til donuts. Byen har flere donutbutikker per indbygger end nogen anden amerikansk by – alene kæden Dunkin' Donut er repræsenteret 32 gange i Rhode Island-byen med lige knap 180.000 indbyggere. Til sammenligning har Odense 173.000 indbyggere, men altså ikke tilnærmelsesvis så mange donutsælgende butikker.

New York (eller Chicago!)

Man får lyst til at rejse over Atlanten hurtigst muligt (Foto: Davis Staedtler/Flickr)
Man får lyst til at rejse over Atlanten hurtigst muligt (Foto: Davis Staedtler/Flickr)

Rivaliseringen mellem New York og Chicago ender nok aldrig, i hvert fald ikke når det kommer til pizza. Begge byer holder nemlig fast på, at de serverer USA's bedste af slagsen. For rejsende i USA er det kun fordelagtigt – det betyder nemlig, at man får virkelig god pizza, ligegyldig om man befinder sig i New York eller i Chicago.

1 af 9 hvis man beslutter sig for at prøve pizza i New York, kan man passende kaste sig over Deep dish-udgaven i Chicago, Illinois (Foto: Eric Chan/Flickr)
2 af 9 Crab Cakes skal prøves i Baltimore, Maryland (Foto: Richard Fraley/Flickr)
3 af 9 Løgringe skal smages i San Antonio, Texas (Foto: Steven Depolo/Flickr)
4 af 9 Philly Cheesesteak sandwich i Philadelphia
5 af 9 Nachos skal spises i Arlington, Texas - og helst på stadion (Foto: Earls37a/flickr)
6 af 9 Carne Asada Fries i San Diego
7 af 9 Pizza i New York (eller Chicago)
8 af 9 Donuts i Providence
9 af 9 Tacos er på menuen, hvis du kommer til Austin, Texas (Foto:lucianvenutian/Flickr)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere