Plentis kunder slipper nu også for roamingtillæg på ferier

Den lille teleselskab Plenti havde fået dispensation fra roamingreglerne i EU, men nu er tilladelsen trukket tilbage

Nu må Plenti ikke længere forlange ekstra betaling for mobilsnak og dataforbrug under rejser i EU. PR-foto
Nu må Plenti ikke længere forlange ekstra betaling for mobilsnak og dataforbrug under rejser i EU. PR-foto
Følg Ferie

Da de nye regler for mobiltelefoni trådte i kraft den 15. juni i år, blev det muligt for danskerne at bruge deres telefon i andre EU-lande uden at være bange for, at den kommende telefonregning ville få bankkontoen til at stå i minus.

Medmindre man altså var kunde hos det lille, men yderst populære teleselskab Plenti, der, som de første i Danmark, fik dispensation for reglerne, så de også kunne tilbyde abonnementer, hvor kunderne skulle betale et roamingtillæg pr. minut eller pr. megabyte, når de befandt sig i det store udland.

Men nu falder roaming-hammeren altså også for Plenti, da Energistyrelsen har besluttet sig for at trække tilladelsen tilbage.

Det skriver Styrelsen i en pressemeddelse.

Påske-blues: Det savner vi på ferien

Bruger TDC's net
Årsagen er, at Plenti førhen ikke havde sit eget mobilnetværk og derfor skulle købe sig ind på andre selskabers netværk, hvilket har været så dyr en omgang for teleselskabet, at de har tabt penge, når deres kunder benyttede mobiltelefonen i udlandet.

Men da TDC Group kort tid efter afgørelsen købte ejerandele i Plenti, hvilket medførte, at teleselskabet flyttede deres kunder til TDC's net, har Energistyrelsen nu vurderet, at Plenti ikke længere lever op til de kriterier, man skal, for at blive fritaget reglerne om roamingtjenester.

- Energistyrelsen har vurderet, at Plenti på baggrund af væsentlige ændringer i selskabets engrosomkostninger ikke længere opfylder de særlige og ekstraordinære omstændigheder, der kan begrunde en tilladelse til at anvende et roamingtillæg over for selskabets kunder, skriver Styrelsen.

Ifølge Energistyrelsen har Plenti ikke ønsket at indgive en opdateret ansøgning til fornyet vurdering, og derfor bliver deres tilladelse til at opkræve roamingtillæg trukket tilbage pr. 4. december 2017.

Passagerer kræver bedre teknologi på rejsen

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind