Politi advarer mod populært feriested: Maden er fuld af lortebakterier

Maden på spansk turistmål er fuld af afføring og kan gøre folk syge, advarer lokalt politi

Maden på Barcelonas strande er fuld af afføring. Foto: AP
Maden på Barcelonas strande er fuld af afføring. Foto: AP

Har du planer om at tage til Barcelona og dase ved en af turistbyens populære sandstrande den nærmeste fremtid, så skal du måske tænke dig om en ekstra gang.

Laboratorieundersøgelser har nemlig vist, at meget af den mad, der flittigt sælges på strandene, er fuld af afføring.

Det skriver det spanske medie El Pais.

Spansk politi advarer derfor turister om at købe mad af de mange gadesælgere på strandene, da meget af maden har et alt for højt niveau af colibakterier.

Størstedelen af gadesælgerne arbejder ifølge politiet ulovligt på strandene og har slet ikke ret eller udstyr til at håndtere fødevarer.

Fra yoghurt til afføring i DSB-tog: Yoghurt-manden lavede dyreste hærværk i 7 år

Mere end 7000 tilfælde
I de seneste par måneder er spansk politi stødt på intet mindre end 7217 tilfælde, hvor ulovlige gadesælgere har solgt bakteriefyldt mad til turister.

Laboratorieundersøgelser af maden har vist, at meget af det er så fuld af colibakterier, at det er uegnet som menneskeføde og i værste tilfælde kan gøre folk meget syge.

I flere mojitos, der er blevet solgt på Barcelonas strande, lå niveauet af colibakterier på 720. Ifølge EU-lovgivning skal det tal være under 10.

Samtidig er der også blevet solgt flere sandwiches, hvor niveauet af colibakterier har vist sig at være over 6000 - et tal, der ikke må overstige 1000.

Sprøjtet til med fårelort: 50 cykelryttere sygemeldt

Laver drinks på jorden
Ifølge spansk politi er det ikke ualmindeligt, at gadesælgere tilbereder mad og drinks direkte på jorden eller i sandet på strandene for derefter at sælge det videre til uvidende turister.

- Problemet er, at der ikke bliver lavet nogen tjek af de steder, hvor de her gadesælgere tilbereder maden, ligesom der for eksempel gør på markedspladser, lyder det ifølge El Pais fra Samuel Portaña, chef for fødevaresikkerhed i Barcelonas Institut for Folkesundhed.

Alene i juni og juli måned har det lokale politi i Barcelona inddraget intet mindre end 133.622 drinks og givet ulovlige gadesælgere bøder, som sammenlagt løber op på 10.151 euro svarende til over 75.000 danske kroner.

Ad! Så klam er poolen på ferien