Politi blokerede landingsbane ved en fejl

Politiet i Ecuadors største by tog coronaforbud så alvorligt, at de blokerede to fly fra at lande

Før politiet blokerede landingsbanen blev alle indrejsende fra udlandet tjekket for feber i Jose Joaquin de Olmedo Internationale Lufthavn i Guayaquil. Foto: Santiago Arcos / Reuters
Før politiet blokerede landingsbanen blev alle indrejsende fra udlandet tjekket for feber i Jose Joaquin de Olmedo Internationale Lufthavn i Guayaquil. Foto: Santiago Arcos / Reuters

Flere og flere lande lukker deres grænser ned. Dette er også tilfældet i Ecuador.

I Ecuador har myndighederne besluttet at lukke landets grænser for udlændinge og samtidig indføre et midlertidigt forbud mod ankomster af internationale fly til landets lufthavne. Det skriver mediet Check-In.

Flypassager bandlyst: Fløj mens han ventede svar på coronatest

Men politimyndighederne i Ecuadors største by Guayaquil, havde angiveligt misforstået forbuddet, for de valgte med det samme at køre patruljebiler hen til landingsbanen i José Joaquín de Olmedo Internationale Lufthavn og blokere for fly, der forsøgte at lande.

Hele seancen blev foreviget af en helikopterpilot, der fløj hen over landingsbanen.

Artiklen fortsætter under videoen ...

To fly måtte omdirigeres
Som nævnt tidligere var der tale om en misforståelse.

Det viste sig nemlig, at regeringen i første omgang havde tilladt fly, der allerede var på vej, så strandede rejsende kunne komme hjem fra udlandet og andre dele af landet.

Ifølge Check-In blev lufthavnspersonalet overraskede over politiets tilstedeværelse, da de ventede to fly.

Nu kan du eje et stykke af historisk fly

Et af flyene var rutenummer IB6453 fra Iberia, der havde været undervejs fra Madrid, og dette fly måtte i stedet omdirigeres til lufthavnen i Quito, Ecuadors hovedstad. Og et KLM-fly fra Quito, der skulle have mellemlandet i Guayaquil, måtte i stedet flyve direkte til Amsterdam.