Politi finder 139 ulovlige dyr i illegal zoo

Spansk politi efterforsker nu en zoologisk have på Gran Canaria, efter man har fundet 139 forskellige dyr, hvoraf størstedelen er farlige og invasive dyrearter

Ifølge spansk politi kan nogle af dyrene overføre sygdomme, som er farlige for mennesker. Foto:  guardiacivil.es
Ifølge spansk politi kan nogle af dyrene overføre sygdomme, som er farlige for mennesker. Foto: guardiacivil.es
Følg Ferie

Spansk politi er stødt på en lang række farlige og eksotiske dyr på Gran Canaria.

Det skriver The Guardian.

Dyrene er fundet i en privat og illegal zoologisk have i landsbyen San Bartolomé de Tirajana.

Politiet blev oprindeligt tilkaldt, fordi en beboer i landsbyen var afgået ved døden. Derfor afhørte politiet folk i lokalområdet om afdøde, og de fandt hurtigt ud af, at vedkommende stod bag et ulovligt foretagende.

139 dyr beslaglagt
Da politiet fandt frem til afdødes ejendom, fandt de 139 dyr. Heraf var 118 af dem invasive arter, mens 21 betegnes som farlige dyr.

Invasive arter betyder, at dyrene har spredt sig i et område, hvor de ikke selv har kunnet sprede sig til, hvilket kan have en negativ effekt på den oprindelige biodiversitet.

- Blandt de beslaglagte arter var en kongepython, to burmesiske pytonslanger, en dværgkaiman, to skægagamer, to græske skildpadder, 34 krebs, en leopardgekko, 46 kæmpe afrikanske snegle, syv slanger, en amerikansk oksefrø, en langhalset skildpadde, otte leguaner, en brillekaiman, 23 sumpskildpadder, 13 blåtungeskinker og tre afrikanske sporeskildpadder, lyder det i en erklæring fra det lokale politi.

Derudover fandt politiet omkring 100 rotter og 200 mus på ejendommen. Der var desuden også 'et ubestemt antal' af kakerlakker, orme og græshopper på stedet.

Farlige for mennesker
Dyrene er nu sendt til Cocodrilo Park, som er en dyrepark og et redningscenter, der ligger i området nær den illegale zoo.

Ifølge politiets erklæring udgør de 118 invasive dyrearter et 'alvorligt problem for økosystemet'. Samtidig skriver politiet, at dyrene 'kan overføre sygdomme, der er farlige for mennesker'.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind