Politiet taler dunder: Lej ikke sommerhuse ud til dem her

I fraværet af festivaler og andet sjov flokkes landets festhungrende unge om sommerhusområderne

Politiet modtog i sidste uge langt flere støjklager end normalt,  og mange af dem skyldes unge, der har byttet festivalen ud med en sommerhustur. Arkivfoto: Olivia Loftlund
Politiet modtog i sidste uge langt flere støjklager end normalt, og mange af dem skyldes unge, der har byttet festivalen ud med en sommerhustur. Arkivfoto: Olivia Loftlund

Hvad ville der egentlig ske, hvis man aflyste alle de festivaler, rejser og arrangementer, som unge mennesker normalt får sommerferien til at gå med, og i stedet slap ungdommen fri i landets sommerhuse?

På grund af covid-19 får beboerne i flere sommerhusområder denne sommer et realistisk svar på netop dette tankeeksperiment. Og det går tilsyneladende ikke roligt for sig.

I hvert fald fortæller Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Øst, at man i sidste uge modtog 85 anmeldelser om musik til ulempe i politikredsen. 22 af anmeldelserne kom fra sommerhusområderne i Odsherred.

Til sammenligning fik politikredsen i samme periode sidste år 17 anmeldelser og kun en enkelt fra det populære sommerhusområde i Nordvestsjælland.

Den drastiske stigning får nu Midt- og Vestsjællands Politi til at levere en direkte opfordring til sommerhusejerne:

- Lad nu være med at låne jeres sommerhus ud til jeres børn, hvis de tager ud i sommerhusområdet og spiller høj musik og fester, siger John Jensen, vicepolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 Øst.

Se også: Grænsehandel er blevet en bedre forretning

Festede i seks dage
Også Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har registreret en bemærkelsesværdig stigning i antallet af anmeldelser om støjgener. Fra 39 anmeldelser i uge 27 sidste år til 109 anmeldelser i samme uge i 2020.

- Vi kan godt mærke, at der er mange flere anmeldelser fra sommerhusområderne - i sidste uge især, siger Peter Compen, der er fungerende politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Også han peger på det store antal unge, der i år er søgt mod sommerhusene, som en af årsagerne.

- Det skyldes blandt andet, at der er rigtig mange, der er blevet studenter, og at mange jo normalt tager på Roskilde Festival i den uge. Det har de ikke kunnet i år.

Unge med fastabstinenser har også været et tema andre steder i landet. Det gælder blandt andet i sommerhusområdet Virkhus ved Skive, hvor det vakte opsigt og politianmeldelser, da en gruppe drenge festede seks dage i træk.

Se også: Se listen: Her vil vi på ferie i Danmark

188 kommentarer
Vis kommentarer