Annonce:
Annonce:

Politikere vil droppe kæmpe vandpark

Dragør Kommune var blevet enige om et budgetforlig, der ville kaste 3,5 millioner kroner efter gigantisk vandpark. Men nu forsøger politikere at skrinlægge projektet

Nu bliver der igen sået tvivl om, hvorvidt Danmarks første white water-park er på vej til Dragør. Hvis det lykkes, kan det blive som her i Glasgow. Video: Rapid Water Courses Ltd. Pinkston Glasgow UK
Annonce:
Følg Ferie

--- Opdateret 1. marts kl. 10 ---

Byrådet i Dragør besluttede torsdag 28. februar at fortsætte planerne om Copenhagen White Water Park og lader de 3,5 millioner kroner, som er afsat i budgettet, være indefrosset.

Stemmerne er stadig 8-7 i favør for projektet.

Dansk Folkeparti vil dog alene støtter vandparksprojektet under hensyn til i omegnen af 35 forbehold før projektet med deres støtte vil kunne se dagens lys. Herunder især hvorvidt Dragør Kommune i det hele taget vil kunne erhverve Sydgrunden fra den nuværende ejer Udlændingestyrelsen, skriver dragørnyheder.dk

--------- SPLIT ELEMENT ---------

I slutningen af september sidste år blev politikerne fra Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i Dragør enige om at lave en grund i byen på Amagers yderste spids om til en vandpark, der skal hedde Copenhagen White Water Park.

Annonce:

Tre år var sat af til projektet, som, når det står færdigt, skal indeholde en stor, kunstig flod med både strøm og bølger, hvor man kan dyrke alt fra surfing og river rafting på en slalombane til en god omgang redningstræning.

Dragør Kommune skal i starten betale 3,5 millioner kroner samt købe en grund til projektet. Grunden, der skal bruges, kaldes Sydgrunden, som er det gamle Kongelundslejren. Det er Udlændingestyrelsen, som fastsætter prisen for grunden, hvis styrelsen ønsker at sælge. Dragør Kommune afventer svar fra Udlændingestyrelsen. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Vandparken kommer til at fylde 43.000 kvadratmeter. Her ses billeder fra white water-kanaler i Glasgow. Foto: Copenhagen White Water Park
Vandparken kommer til at fylde 43.000 kvadratmeter. Her ses billeder fra white water-kanaler i Glasgow. Foto: Copenhagen White Water Park

Vandpark til flere millioner gør borgere rasende: - Et slag i hovedet på os alle  

Alle borgere i Dragør Kommune var dog ikke lige glade for prestigeprojektet. De mente, at pengene kunne bruges på andre af byens områder og har blandt andet lavet en hjemmesiden for at protestere mod planerne.

Og nu forsøger de konservative fra byrådet i Dragør at få resten af kollegerne til helt at skrinlægge projektet.

Annonce:

På byrådsmødet i morgen vil partiet stille forslag til at droppe Copenhagen White Water Park. Det skriver Amager Bladet.

Ifølge avisen begrunder Kenneth Gøtterup (K) forslaget med, at vandparken har været udskældt i den offentlige debat, samt at der har været tvivl om, hvor vandparken skal ligge.

Hold på hat og briller: Ny vanvittig rutsjebane med en fart på 115 km/t

Kajak, paddleboard og skatebane
Ud over den kunstige flod er det meningen, at vandparken også får en sø med roligt vand, hvor man blandt andet vil kunne ro i kajak eller dyrke standup-paddle, og derudover vil der blive bygget et højt klatringstårn samt skateboard-ramper.

Fakta: Sådan bliver Copenhagen White Water Park

Foreningerne Dansk Surf & Rafting Forbund og Copenhagen Watersports skal drive anlægget.

Parkens 'hovedattraktion' bliver White Water-kanalen, som er en livagtig flod med brusende og vildt vand, hvor gæster blandt andet kan dyrke rafting, stand up paddle, flod-surfing, riverboarding, kano og kajak.

Derudover vil der blive bygget følgende faciliteter:

• Wakeboard kabelbane Sesitec 2.0 System

• Dykkerbaner

• Ramper og asfaltering til skateboarding og longboarding

• Open water svømmebane / skiftezone til triatlon / livredningsaktivitet

• Vinterbadning faciliteter

• Klatringstårn over vand (Deep-water soloing)

Parken forventes efter planerne færdig i 2021.

Kilde: Copenhagen White Water Park

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: