Annonce:
Annonce:

Populær ferieø lukker for turister i et halvt år

Filippinernes præsident har netop meldt ud, at ferieøen Boracay bliver lukket ned for turister i seks måneder. Området har udviklet sig til en sump af skrald

Den helt hvide strand kan blive tom for turister fra 26. april (Foto: Camilla Folsach Madsen)
Den helt hvide strand kan blive tom for turister fra 26. april (Foto: Camilla Folsach Madsen)
Annonce:
Følg Ferie

Hvis du gerne vil nyde en mojito på stranden, mens solen går ned, så kommer det ikke længere til at foregå på den populære ferieø Boracay.

I hvert fald ikke de næste seks måneder.

Præsident Rodrigo Duertes talsmand, Harry Roque, har netop skrevet på Twitter og Facebook, at Boracay vil blive lukket for turister de næste seks måneder.

Ifølge The Guardian har der i en lang periode været problemer med kloaker og skrald på øen, og ferieparadiset skulle efterhånden være blevet forvandlet til en sump af skrald.

Lukningen træder officielt i kraft fra 26 april, og flere danske rejsebureauer - heriblandt Kilroy og Atlantis Rejser - arrangerer rejse til øen.

Annonce:

Turist-boykot
Tidligere har Rodrigo Duerte - også kendt som Afstrafferen - truet med at lukke øen helt ned for turister, og han beskyldte sågar hoteller, restauranter og resorts for at lede kloakvand direkte ud i vandet i området.

Turist-boykottet er dog ikke helt uden konsekvenser. De fleste af øens 40.000 indbyggere lever af turisme, og derfor er frygter de, at det kan få store konsekvenser, når de mange luksushoteller kommer til at ligge øde.

New York Times har talt med 29-årige Alfred Abuloc, der arbejder på en lille restaurant på øen.

- Lige nu burde der være dobbelt så mange turister, som der rent faktisk befinder sig på øen. Jeg er bekymret for, at præsidentens hårde ord om øen har skræmt folk væk, siger han til avisen.

Meldingen kommer bare en måned efter, at det er blevet besluttet, at der skal bygges et gigantisk casino-resort på en af strandene på øen. Projektet er vurderet til at koste 500 millioner dollars. Svarende til tre milliarder danske kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: