Annonce:
Annonce:

Populær park rystet efter dyreangreb: Kvinde spiddet i hovedet af kronhjort

Adskillige dyreangreb chokerer i øjeblikket amerikansk nationalpark og har fået parken til at udsende en advarsel til turister

Hold afstand til de store dyr. Foto: All Over Press
Hold afstand til de store dyr. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Ferie

Normalt bliver den populære turistattraktion Yellowstone i delstaten Wyoming omtalt på grund af den sovende supervulkan under nationalparken, som kan have katastrofale følger, hvis den en dag eksploderer.

I øjeblikket er det dog en helt anden uro, der hærger i den nordamerikanske park, hvor millioner af turister flokker til hvert år. På lidt over en måned er fire turister nemlig kommet alvorligt til skade i forbindelse med dyreangreb, og det har fået parken til at sende en officiel advarsel ud.

Det skriver News.com.au.

Første angreb fandt sted den 1. maj, da en 72-årig kvinde blev angrebet af en bisonokse, der stangede hende i låret. Og senest blev en 59-årig kvinde ved navn Kim Hancock stanget af en anden bisonokse, da hun torsdag kom for tæt på dyret under et besøg i parken.

Annonce:

- Da den (bisonoksen, red.) ville krydse stien, blev den irriteret og angreb gruppen, siger parkens talsmand og fortæller, at kvinden efterfølgende blev behandlet på et nærliggende hospital i delstaten Montana og nu er i bedring.

Dansk safaripark måtte flytte kamel: Forelskede sig i sin mor

To kvinder angrebet af kronhjort
Det er dog ikke kun bisonokser, man skal passe på, når man vandrer rundt i den amerikanske nationalpark i øjeblikket.

Kronhjortene er nemlig også irritable, og således blev en 53-årig kvinde ved navn Penny Allyson Behr tirsdag angrebet og spiddet i hovedet og kroppen, da hun tilfældigt stødte på det store dyr i parken.

Og to dage før angrebet på Penny Allyson Behr, blev en anden kvinde ved navn Charlene Triplett på 51 år kvæstet og fløjet til hospitalet efter et sammenstød med en kronhjort.

Annonce:

Penny Allyson Behr forsøgte angiveligt at gå baglæns væk fra kronhjorten, da den angreb og stangede hende, og Charlene Triplett blev angiveligt skadet, da kronhjorten sparkede hende adskillige gange med forbenene. Det er uvist, om det er den samme kronhjort, der står bag begge angreb.

Kænguruer flænser turister: Fodres med McDonald's-mad

Hold afstand: Bliv så mange meter væk
De fire dyreangreb, hvor alle fire kvæstede nu er ved godt helbred igen, har fået nationalparken til at advare besøgende om ikke at komme for tæt på de vilde dyr i parken.

- Lige meget hvor rolige de ser ud, så er dyrene i Yellowstone vilde og uforudsigelige. Giv dyrene plads, når de er tæt på stierne, parkeringspladsen eller andre folkerige områder, skriver parken i advarslen, som fortsætter:

- Bliv altid mindst 91 meter væk fra bjørne og ulve og mindst 23 meter væk fra alle andre dyr, deriblandt bisonokser og kronhjorte, skriver de og påpeger, at man skal vende om og finde en anden rute, hvis man ikke kan komme forbi dyrene uden at overholde de vejledende distancer fra dyrene.

Omkring fire millioner turister besøger hvert år Yellowstone National Park, hvor 94 procent af parken ligger placeret i Wyoming. Den resterende del ligger i Montana og Idaho.

Nationalpark raser: Turister ødelægger dinosaur-spor

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: