Populær turistattraktion har dyster fortid: Børn slagtet i sadistiske menneskeofringer

Tysklands version af den populære seværdighed Stonehenge bærer på en dyster fortid med menneskeofringer af børn og kvinder

Arkæologer har fundet en række lig af kvinder og børn ved Pömmelte, som angiveligt er blevet ofret på sadistisk vis i forbindelse med ofringer. Foto: Jens Wolf/AP
Arkæologer har fundet en række lig af kvinder og børn ved Pömmelte, som angiveligt er blevet ofret på sadistisk vis i forbindelse med ofringer. Foto: Jens Wolf/AP
Følg Ferie

Børn, der blev bundet fast og hakket til døde i makabre menneskeofringer, er angiveligt, hvad der engang fandt sted ved Tysklands populære turistattraktion Pömmelte.

Det påstår en række arkæologer, der har fundet ti parterede kvinde- og børnekroppe fra stenalderen, som alle var begravet nær tyskernes version af turistattraktionen Stonehenge i delstaten Sachsen nord for Bøhmen.

Det skriver Live Science.

Den ledende arkæolog, André Spatzier, påstår blandt andet, at mindst ét af ofrene blev fundet med hænderne bundet sammen, og at flere af de andre var blevet smidt i gravene levende, før de blev begravet.

Arkæologerne har ikke fundet nogen voksne mænd blandt ofrene, som, de mener, er blevet slået ihjel i forbindelse med menneskeofringer, da der blev fundet 'ritualske genstande' i mange af gravene - blandt andet dyreknogler og sten-økser.

Mystik på ferie-ø: Seks halshuggede kyllinger fundet på stranden

Ritualer og ofringer
Stenmonumentet Pömmelte blev fundet i 1991, men det er ifølge The Sun først for nyligt, at eksperter er begyndt at foretage udgravninger på stedet.

Arkæologerne vurderer, at Pömmelte er blevet benyttet som et samlingssted for rituelle handlinger - og altså ofringer.

Der er tidligere blevet fundet en række lig af mænd i alderen 17-30 år på den østlige side af den tyske Stonehenge, men de er ifølge eksperterne ikke døde i forbindelse med menneskeofringer, da de var blevet begravet 'med stor forsigtighed'.

Pömmelte er et omkring 115 meter stort område med koncentriske jordvolde og træstolper. Det vurderes, at den blev bygget i perioden mellem den yngre stenalder og den tidlige bronzealder, hvilket er omkring samme tidspunkt, som Stonehenge i England blev bygget.

Her ses Pömmelte. Foto: Peter Gercke/AP
Her ses Pömmelte. Foto: Peter Gercke/AP

Her ses Pömmelte. Foto: Klaus-Dietmar Gabbert/AP
Her ses Pömmelte. Foto: Klaus-Dietmar Gabbert/AP

Her ses Pömmelte. Foto: Jens Wolf/AP
Her ses Pömmelte. Foto: Jens Wolf/AP
 

Ekspert med ny teori: Stonehenge skulle forbedre frugtbarheden

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?