Populært turistmål lukket ned: Naturen har brug for pause

Den berømte Maya Bay-strand bliver lukket ned af de thailandske myndigheder, efter turister i årevis har besøgt stedet. Naturen har brug for en pause

Leonardo DiCaprio ses her på Maya-stranden. Billedet er fra filmen 'The Beach'. Foto: Ritzau Scanpix
Leonardo DiCaprio ses her på Maya-stranden. Billedet er fra filmen 'The Beach'. Foto: Ritzau Scanpix

Leonardo DiCaprio var med filmen 'The Beach' stærkt medvirkende til at gøre den thailandske Maya Bay-strand på Koh Phi Phi Leh-øen, super populær. Men det er slut med at besøge stranden fra juni måned, hvor de thailandske myndigheder lukker ned for det populære turistmål.

Naturen skal have ro i fire måneder og forsøge at komme sig, efter tursiternes hærgen. Det besluttede Thailand's National Parks and Wildlife Department onsdag, skriver New York Times.

- Det virker som om, at nogen har arbejdet i årtier og aldrig har holdt pause. Overbrugt og træt, al skønheden ved stranden er væk. Vi har behov for en timeout for stranden, siger den maritime forsker Thon Thamrongnawasawat, som abejder for de thailandske myndigheders strategiudvalg for naturudvikling.

Phi Phi-øerne i Thailand er blevet yderst populære, siden Hollywood-skåret Leonardo DiCaprio betrådte stranden Maya Bay i filmen 'The Beach'. Foto: Piwiwarczyk/Atlas Photo
Phi Phi-øerne i Thailand er blevet yderst populære, siden Hollywood-skåret Leonardo DiCaprio betrådte stranden Maya Bay i filmen 'The Beach'. Foto: Piwiwarczyk/Atlas Photo
 

Er det for sent?
Siden 1999 hvor 'The Beach' så dagens lys har Maya Bay-stranden været åben året rundt. Og det er på trods af kutymen om, at de thailandske strande lukker mellem maj og oktober. Men udsigten til besøg fra de i gennemsnit 4000 turister og 200 både om dagen har lokket myndighederne til at holde stedet åben.

Men det er blandt andet bekymring over et forsvindende koralrev og et svækket liv under vandoverfladen, som har været med til at lukke stranden for en periode.

- Hvis du spørger mig, om det er for sent at redde vores øer, så er svaret nej. Men hvis vi ikke gør noget i dag, vil det være for sent, siger Thanya Netithammakum, chef for de thailandske nationalparker.

Når stranden genåbner, vil man kun tillade besøg fra 2000 gæster om dagen, men både ikke længere må lægge til.

Tidligere har de thailandske myndigheder manet rygter om en lukning til jorden, den er dog nu officiel.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.