Priskrig: Billigste flybilletter til Asien nogensinde

Det har aldrig været billigere end nu at rejse til Asien - Thailand er blandt de steder, hvor priserne falder kraftigst

Har du også altid drømt om en tur til Thailand, så er det nu, du skal slå til. Priserne har aldrig været lavere. (Foto: Sobri/Flickr)
Har du også altid drømt om en tur til Thailand, så er det nu, du skal slå til. Priserne har aldrig været lavere. (Foto: Sobri/Flickr)

Har du altid drømt om at slænge dig på de thailandske strande eller opleve nogle af verdens mest imponerende bygningsværker som Den Kinesiske Mur eller Tokyo Tower?

Så er det nu, du skal pakke kameraet, spisepindene og sommertøjet og rejse mod østens seværdigheder.

Lego-udgaven af det verdenskendte Colosseum tog Adam Reed Tucker 75 timer at bygge og krævede 22.500 Lego-klodser. (Foto: J.B. Spector/Museum of Science and Industry, Chicago) Ferie Professionel Lego-bygger skal imponere i USA

Det er nemlig billigere end nogensinde før at flyve mod Bangkoks pulserende liv og vandreture på verdens længste mur. I hvert fald, hvis man kigger på flypriserne alene.

Thailand er blevet billigere
Dansk Flyprisindex, som laves af Travelmarket, har netop afsløret, at priserne på flybilletter til asiatiske destinationer befinder sig på et rekordlavt niveau.

Flybilletter tur/retur mellem Billund og Bangkok med afrejse i uge 16 er faldet med 32 procent siden samme tid sidste år. Samtidig er hotelpriserne i Thailand også blevet billigere.

Det kan godt være, at de har champagne på førsteklasse, men med få justeringer kan du gøre flyveturen på billigrækkerne næsten lige så god. (Foto: Flickr/Matt_Weibo) Ferie Få økonomiklasse til at føles som første klasse

Hotel-bookingsiden Hotels.com offentliggjorde for nylig det seneste hotelprisindex, som afslørede de steder, hvor danskerne kan finde de laveste hotelpriser. Og her dominerede Thailand – sammen med blandt andet Vietnam og Malaysia – top 20-listen.

Billigst er Chiang Mai i Nordthailand, mens Hanoi, Pattaya, Ho Chi Minh City og Phuket følger lige efter.

Det betyder konkret, at du kan spare mellem syv og otte procent på dit hotelophold i forhold til 2014 i henholdsvis Kog Chang og Phuket.

Med afgang fra Billund
Flyprisindekset viser også, at returbilletter mellem Billund-Beijing og Billund-Tokyo aldrig har været billigere – i hvert fald ikke i den periode, hvor Travelmarket har lavet deres prisindeks.

Er det Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og lokalproduceret Peking-and, der trækker, kan du lige nu komme af sted for 2.919 kr. med SAS og Air China. Det er 32 procent billigere end sidste år og hele 44 procent billigere end samme tur for blot fire år siden.

Fly-priserne til både Tokyo og Dubai er også faldet. Mens billetprisen til Japans hovedstad er faldet med 40 procent siden 2012, kan du i øjeblikket spare 30 procent på en returbillet til Dubai i forhold til sidste år.

Derfor falder priserne
De billige flybilletter skyldes den øgede konkurrence mellem de tre store mellemøstlige selskaber Qatar Airways, Emirates og Etihad Airways.

Selskaberne har fyret godt op under udbuddet af rejser mellem Skandinavien og Asien. Det er denne konkurrence, forbrugerne får glæde af – ikke mindst jyderne, der oplever de største besparelser, når priserne presses i bund af den øgede konkurrence.

Ole Stouby, direktør hos travelmarket.dk husker derfor på, at det godt kan betale sig at være fleksibel med afrejselufthaven.

– De meget billige flybilletter til asiatiske rejsemål fra Billund er en forstærkelse af en tendens, der viser, at flybilletter fra Billund og Aalborg ofte er meget billige. Derfor er det en god idé altid at tjekke flypriser fra flere forskellige lufthavne, siger Ole Stouby til takeoff.dk

Verden er fyldt med mærkelige lov og regler. I Australien må man f.eks. ikke knuse dåser med brysterne. (Foto: Tui Brewery/Flickr) Ferie Vanvittige love: Her må du ikke smadre øldåser med brysterne

23 kommentarer
Vis kommentarer