Private rum - 100 langt ude lokummer

Lonely Planet har netop udgivet bogen Toilets: A Spotter’s Guide, hvor de har samlet over 100 af verdens mest finurlige toiletter – se 10 af de vildeste her

Træskuret her er placeret på bjerget Jonsknuten i Norge, og lokummet må siges at have en af de bedste udsigter nogensinde – så længe du lader døren stå åben. (Foto: Olaf Menz/Lonely Planet)
Træskuret her er placeret på bjerget Jonsknuten i Norge, og lokummet må siges at have en af de bedste udsigter nogensinde – så længe du lader døren stå åben. (Foto: Olaf Menz/Lonely Planet)

Toiletter og toiletvaner. Det er er noget, som vi helst ikke taler for meget om, men alligevel har toiletforholdene – for de fleste af os –  stor betydning for vores samlede indtryk af et sted.

Den nye bygning bliver højere end verdens højeste bygning, Burj Khalifa, på 828 meter. (Foto: Emaar Properties). Ferie - 13. apr. 2016 - kl. 06:37 Se videoen: Denne bygning bliver verdens højeste

Mange er allerede bekendt med, at man i det meste af Asien ikke bruger toiletpapir, og at man flere steder i Sydeuropa må nøjes med at smide sit brugte toiletpapir i en spand i stedet for ned i kummen.

I bund og grund findes der i forlængelse af dette to typer rejsende. Dem, der ser verdens forskellige toiletter og toiletvaner som en oplevelse, og dem, der sørger for at indlogere sig et sted, hvor toilettet ligner det derhjemme.

Se også: Rørende gerning: Derfor standsede pilot fly

Den perfekte lokumsbog
Uanset hvilken gruppe du tilhører, vil du blive betaget af Lonely Planets nye bog Toilets: A Spotter’s Guide.

Bogen indeholder billeder og beskrivelser af over 100 unikke toiletter verden over – lige fra et faldefærdigt træskur på toppen af de norske fjelde til et sneklædt toilet i svimlende 6812 meters højde nær Mount Everests Base Camp.

Du kan se billederne af de 10 vildeste skideskure i galleriet over artiklen.

Den nye bog koster omkring 80 kr. eksklusiv porto, og der findes vel næppe en bedre bog at have liggende hjemme ved siden af vores moderne Ifö-toilet, som en påmindelse om, at verden er større end lille Danmark.

Se også: 7 bizarre festivaler: Halshug en gås og slå din nabo

1 af 10 Toiletterne her er placeret langs den fantastiske vandrerute Milford Track på New Zealands sydlige ø. (Foto: Chris R. Hasenbichler/Lonely Planet)
2 af 10 Hullerne her er, hvad du har af muligheder, hvis du befinder dig nær Vang Vieng i Laos, og trangen melder sig. Vildere bliver det nok ikke. (Foto: M.M/Lonely Planet)
3 af 10 Disse farverige toiletter står nær saltsøen Chott el Djerid i det sydlige Tunesien. Stedet her dannede rammerne for Luke Skywalkers barndomshjem i Star Wars-filmene. (Foto: Lucio Valmaggia/Lonely Planet)
4 af 10 Slå lejr her nær Langidalur, Thorsmork, hvis du nogensinde skal på vandretur på Island. (Foto: John McIntire/Lonely Planet)
5 af 10 Pissoirer som dette blev i slutningen af det 19. århundrede opført i Berlin, så tyske arbejdere kunne få tømt blæren. De tilbageværende af slagsen er i dag fredet. (Foto: Claudio De Sat/Lonely Planet)
6 af 10 Skuret her står langs Europas mest nordlige vandrerute. Det fantastiske lokum er placeret en smule vest for søen Saarijärvi i Det Finske Lapland. (Foto: Janne Mankinen/Lonely Planet)
7 af 10 Skuret her står i 6812 meters højde nær Mount Everests Base Camp i Nepal. Og nej, der er ikke træk og slip. (Foto: David Ruiz Luna/Lonely Planet)
8 af 10 Toiletterne forveksles let med lerhytter i Afrika - vi er dog på den brasilianske østkyst nær Jericoacoara. For turisternes skyld er der både et herre- og et dametoilet. (Foto: Thomas Heinze/Lonely Planet)
9 af 10 Glem alt om privatliv på dette ekstremt primitive ’toilet’ i hjerte af Bolivias Siloli-ørken. (Foto: Robert Downie/Lonely Planet)
10 af 10 Træskuret her er placeret på bjerget Jonsknuten i Norge, og lokummet må siges at have en af de bedste udsigter nogensinde – så længe du lader døren stå åben. (Foto: Olaf Menz/Lonely Planet)
1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere