Psykotisk turist arresteret i hellig hule

En 19-årig amerikaner blev arresteret efter at have gravet efter skatte i en hellig hule – politiet betegner manden som psykotisk

Det var i denne hellige hule, den 19-årige amerikaner gemte sig. (Foto: Flickr/joronjubilee)
Det var i denne hellige hule, den 19-årige amerikaner gemte sig. (Foto: Flickr/joronjubilee)

En ung, mandlig amerikansk turist blev i fredags arresteret i Israel efter at have brugt en hel nat på at grave efter mytiske gravskatte i Zedekiahs hule, – også kendt som Salomons Stenbrud – som ligger i det muslimske kvarter i den gamle bydel i Jerusalem, skriver britiske Daily Mail.

Gravede efter ældgamle skatte
Den unge mand formåede at gemme sig i en af sprækkerne i hulen, da personalet lukkede for turistbesøg. Her gravede han huller i forskellige områder i forsøget på at finde ældgamle skatte, som ifølge flere myter, skulle ligge begravet der. 

Han nåede dog aldrig at finde frem til andet end kalksten, som han smed i rygsækken, og som ikke skulle være noget som helst værd.

Se også: Unikke undervandseventyr: Her skal du tage på dykkerferie

Ramt af Jerusalem-syndromet
Alligevel var det jo ikke en helt lovlig handling, som fyren foretog sig, og enten har han været ganske snedig og spillet forvirret over sin egen handling, da personale endelig fandt ham i hulen, eller også kan det have vist sig, at manden faktisk var blevet ramt af det såkaldte Jerusalem-syndrom.

Jerusalem-syndromet er karakteriseret ved, at personer bliver ramt af en midlertidig, religiøst funderet psykose. Det sker ofte, når personer befinder sig tæt på hellige steder..

Se også: Spar penge: Trick til billig ferie

De kan derfor eksempelvis opleve, at de identificerer sig med bibelske personer, såsom Jesus eller Moses. Der er altså tale om en form for midlertidig vrangforestilling.

Teenageren, som var helt dækket ind i mudder, da han blev fundet, blev hurtigt forhørt af politiet, men kunne ikke forklare, hvorfor han havde gemt sig i hulen. Derfor mente politiet altså, at det måtte skyldes Jerusalem-syndromet.

Den 19-årige turist blev senere løsladt og forlod efterfølgende landet.

Fremtidens flyrejse - så vildt bliver det

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere